KRISTIANSAND: — De fikk ikke med seg et mobildeksel en gang, sier daglig leder Thomas Voldheim i Elkjøp Megastore tilfreds til fvn.no.

Bak ham er sporene etter innbruddet tydelige: Området rundt stigen og hullet i taket er avsperret med polititape. Resten av Elkjøp Megastore-butikken i Sørlandsparken kunne mandag åpne til vanlig tid.

— Jeg er ikke overrasket over at noen forsøkte seg. Men jeg er glad alt fungerte etter planen. Alarmen gikk umiddelbart. Innbrudd i telebutikker er «god business». Men så godt sikret som dette bygget er, hjelper det ikke en gang med kunnskap til anlegget, mener Voldheim.

Ifølge politiets operasjonsleder Frank Solås rykket vektere ut etter at alarmen gikk på Elkjøp søndag morgen. Men de fant ingen spor etter innbrudd. Da de ansatte dagen etter så stigen i forretningen, ble hendelsen meldt klokka 08.05 til politiet.

Takstigen

På Elkjøp vet ikke Voldheim akkurat hva tyvene brukte for å trenge seg gjennom taket og ned i teleavdelingen. Men de tok seg trolig opp dit via en av stigene til det langstrakte taket på bygg 10 i Sørlandsparken.

— Men ingen ting ble tatt. Vårt eneste problem nå, er at vi har et hull i taket å tette, sier den daglige lederen.

For å motvirke gjentagelser, ber Voldheim fvn.no unnlate å ta bilde av selve åpningen de uønskede gjestene laget i taket.

Forsvant fort

Da Elkjøp-forretningen åpnet klokka 10 i dag, var politiet på vei bort fra området. Etterforskningsleder Jan Nesland ved Randesund politistasjon anslår at tyvene var inne i butikken maksimalt en halvtime.

— De brukte nok mye av tiden til å «knote» med stigen. Alarmen gikk, og lyset kom på. De ble vel skremt, tror Nesland.

Elkjøp-forretningen skal nå sende opptak fra overvåkningskameraene til politiet.