Torsdag ble to ungdommer på 18 år varetektsfengslet siktet for ranet på Scandic hotell tirsdag kveld. En 17 år gammel gutt som er siktet for Scandicranet, er i tillegg siktet for å ha deltatt på ranet av Budget hotell onsdag kveld. Ifølge politeit deltok også to andre på henholdsvis 18 og 19 år på dette ranet. Alle fem må belage seg på å feire jul bak murene.

Videobilder fra bussen

Politiet mener, og retten har lagt det til grunn, at de tre som ranet Scanichotellet sammen tok bussen fra Vågsbygd til byen før ranet. Videobilder av de tre er fanget opp av et overvåkingskamera på bussen. Den ene som er siktet for ranet har forklart at de tre reiste med buss til byen. En nekter for å ha tatt bussen, selv om videobildene viser at han har vært på tur og kompisen forklarer seg om dette.

Tok drosje til Vågsbygd

Etter ranet tok de tre drosje til Auglandsbuktra. Fra stedet hvor det ble sluppet av, fulgte en politihund sporet helt frem til "Suppa" i Voiebyen. Den ene av de tre siktede for Scandicranet bor i området. I huset hvor gutten bor fant politiet gjenstander som ble tatt under ranet på Scandic. Den siktede har forklart at disse gjenstandene er kommet inn i huset via noen som kom på besøk. Hvem som kom på besøk er fortsatt uklart- Ranet på Budget ble ikke fanget opp av noe overvåkingskamera, men gode vitneobservasjoner om rømmingsveien ga politiet klare holdepunkter. I går ble alle tre som er siktet for dette ranet pågrepet samtidig i en leilighet i Kristiansand.

— Vi har løst denne saken raskt, både fordi vi hadde et godt utgangspuinkt, videoovervåkingsresultater og en meget god personalkunnskap, sier politibetjent Øystein Jørgensen ved Kristiansand politistasjon.

Åpent rettsmøte

Da den 17 år gamle gutten som er siktet for begge ranene ble fremstilt i Kristiansand tingrett for varetektsfengling i går, krevde påtalemyndigheten at rettsmøtet skulle gå for lukkede dører. Dette kravet avviste tingsrettsdommer Knut Otterbech. Retten mente det var viktig av allmennpreventive hensyn ha åpen rett, ikke minst på grunn av alvoret i saken og at det var to grove forbrytelser.

Alle de fem siktede blir sittende i varetekt i fire uker fremover mens politiet avslutter etterforskningen av saken. De siktede har også en rekke uoppgjort saker lignende. det dreier seg om vinningsforbrytelser, narkotika og vold.

Alle de siktede nekter for å ha noe med ranene å gjøre.