FORNØYD: Leder Marthe Rostvåg Ulltveit-Moe i Vest-Agder Naturvernforbund jubler, etter at formannskapet har droppet sykkelsti gjennom det nye naturreservatet på Nedre Timenes. FOTO: Naturvernforbundet
SAMARBEID: Leder Marthe Rostvåg Ulltveit-Moe og Steinar Olsen i Stormberg på en felles utflukt til Nedre Timenes 22. mai. FOTO: Naturvernforbundet/Øivinn Bruce

KRISTIANSAND: – Ja, jeg spurte Steinar Olsen om Stormberg ville støtte arbeidet for å sikre vern av Nedre Timenes. Hovedkontoret deres ligger like ved, Stormberg er profilert og turglad. Olsen sa ja, sier leder Marte Rostvåg Ulltveit-Moe.

Stormberg betalte 25.000 kroner for én måneds arbeid. Hun synes ikke det er betenkelig å la en kommersiell aktør sponse naturvernarbeidet.

– Nei. Det ville være vanskelig hvis det var mistanke om smøring. Jeg tenkte vi hadde felles interesser. Jeg ønsker også samarbeid med sparebanker. De har lang lokalhistorisk forankring, og deler mye av tankegodset med oss, gjennom deres langsiktige tenkning, mener Ulltveit-Moe.

Det 1650 dekar store skogområdet på Timenes var foreslått vernet. Men miljøavdelingen i Kristiansand ønsket en sykkelsti gjennom området. Dette ønsket verken eierne av området, naturvernere eller Fylkesmannen.

Deres kamp ble kronet med seier. Formannskapet i Kristiansand innstilte nylig på å si nei til sykkelveien.

Stormberg ga ifølge egne tall 1,7 millioner kroner til ulike gode formål i fjor. Steinar J. Olsen er glad for samarbeidet med Naturvernforbundet i Kristiansand.

– Det handler vel så mye om det gode arbeidet de gjør, som akkurat Nedre Timenes. Jeg kaller det ikke støtte profilering, men en faktisk støtte til viktig arbeid, sier Olsen.