MANDAL: På forhånd stod mellom fem bronavn: Adolph Tidemands bro, Ja vel, Malmøbroa, Samleren og Varpebroa. Forbindelsen skal – når den kommer – koble sentrumssiden av byen direkte over til det nye kulturhuset på Malmø.

— Jeg er like spent som alle andre. Forhåpentligvis blir det noe med schwung over, sa Ap-politiker Morten Ericson i Mandal tidligere i ettermiddag.

Sammen med seks andre navn i et tverrpolitisk lag, var han utpekt av bystyret til å sitte i juryen som avgjorde hva broa skulle hete – til syvende og sist. I forkant har mandalittene stemt over finalekandidatene på nett. Ordningen ble valgt ettersom Mandal deltar i et forsøksprosjekt med e-valg.

— Folkets stemmer er rådgivende. Vi i juryen står i prinsippet fritt til å avgjøre navnet, men jeg føler det som «søkt» å gå for noe annet enn det stemmene sier, uttalte Ericson i forkant.

Klokka 16 samlet juryen seg i Gamle Postgården. Resultatet fra stemmegivningen ble lagt på bordet, og diskusjonen tok til.

— At det var flest som stemte blankt, valgte vi å se bort i fra. Vi gikk for forslaget fra alternativene som fikk flest stemmer, sier Ericson til Fædrelandsvennen kort etter avgjørelsen.