KRISTIANSAND: – Det var veldig gøy og spesielt. Å se seg selv bevege seg på skjermen i en helt annen skapning, var rart, sier Karim Dassouli (15) til Fædrelandsvennen.

Sammen med en rekke andre 10. klassinger, var eleven fra Grim ungdomsskole på besøk på Tangen videregående skole i dag. NHO Agder, Universitetet i Agder og Fritt Valg var arrangørene bak Ung Tekno 2011, hvor elevene fikk skoledagen fylt med foredrag, konsert, pizza og teknoshow.

Falt i smak

– Tanken bak arrangementet er å gjøre unge interessert i teknologifag. Her prøver vi å vise frem det som er artig og lett å forstå, sier førstelektor Morgan Konnestad.

Det artige Konnestad prater om, faller tydeligvis i smak hos de besøkende ungdomsskole-elevene. Latteren smitter fra den ene benkeraden til den andre, da Konnestad og overingeniør Jostein Nordengen kler opp Karim Dassouli. Med en teknologisk drakt styrer han bevegelsene til figurene på storskjermen, som skifter mellom en eldre mann, en snerten dame og en diger dinosaur.

Vanskelig å bevege seg

– Denne demonstrasjonen kan lett assosieres med filmer, sier Konnestad, som tror arrangementet kan hjelpe dem med å nå målet om at flere søker seg til teknologifag. Selv om ikke Dassouli er en av søkerne, stortrives han på scenen i auditoriet denne ettermiddagen.

– Alle figurene var gøye, spesielt det å vifte med halen da jeg var dinosaur. Det var litt stress med alt utstyret. Å bevege seg var litt vanskelig, men det gikk jo på et vis, forteller Dassouli, før han forsvinner ut av den teknologiske verdenen for denne gang.