RISØR: — Jeg synes det er bra at politiet innrømmer at de har gjort en feil og retter opp tabben. Det må også være lov for politiet å gjøre feil, sier arbeidende styreleder Tove Esnault til fvn.no.

Nektet å betale

I slutten av mars skrev fvn.no at trebåtfestivalen nektet å betale et ekstrakrav fra politiet på over 31.000 kroner. Festivalen mente kravet var helt urimelig, og stod ikke i stil til avtalen som forelå i forkant av festivalen.

Festivalleder Jon Gløersen. Foto: KNUT BRY

— Vi har ikke opplevd maken fra noen andre samarbeidspartnere. Hvorfor skal man akseptere en økning i prisen på over 60 prosent? Ingen andre leverandører ville fått lov til å gjøre noe slikt, sa festivalleder Jon Gløersen til Fædrelandsvennen.

Truet med festivalnekt

Politiet truet med at det ikke ble ny festival om ikke pengene ble betalt. Nå har imidlertid politiet snudd.

— Vi ber dere se bort fra vårt forrige krav pålydende 81.120 kr med restbeløp 31.200 kr og betale vedlagte krav innen forfall, skriver administrasjonssjef Trond Berntsen i Agder politidistrikt.

Berntsen forklarer i brevet at det har kommet en avklaring fra politidirektoratet om privatbetalt overtid. I det første kravet har politiet lagt til reisetid og særkompensasjon som allerede var bakt inn i timeprisen for leie av politifolkene. Restkravet har blitt mer en halvert.

Godtar restkrav

Selv om trebåtfestivalen må betale mer enn de først var forespeilet, kommer ikke arrangørene til å gå videre med saken.

— Jeg kommer til å innstille på at vi godtar dette restkravet ettersom politiet har gått med på å redusere prisen. Vi håper på et godt samarbeid med politiet under årets festival, det er vi helt avhengig av, sier Esnault.

— Jeg opplever at denne saken er avklart mellom partene. Fra tid til annen kan det oppstå uenighet på bakgrunn av forventning og realitet. Da sendes gjerne saker over til Politidirektoratet for avklaring. Det skjedde i denne saken, sier administrasjonssjef i Agder politidistrikt, Trond Berntsen.