Store mengder grus og sand raste ut på riksvei 9 som følge av de store vannmassene. Foto: Irene Svozilik

VENNESLA: Dagens kraftige nedbørsmengder har ført til oversvømmelser en rekke steder, deriblant på riksvei 9 ved Mosby. Tirsdag kveld kunne Andreas Røynås (26) på Mosby konstatere at kjelleren hans var oversvømt for andre gang.

— Nok en gang

— Det er bare en tre-fire uker siden sist det var en oversvømmelse her, sier Røynås til Fædrelandsvennen. Han ønsker ikke å bli tatt bildet av i sakens forbindelse, men kan likevel fortelle at store deler av kjelleren hans er oversvømt for andre gang på kort tid.

— Det er ikke mer enn 10-15 centimeter med vann der, men det blir litt jobb ut av det, påpeker Røynås, som bruker kjelleren som lagerplass.

Hvor store skader som er blitt påført er han ikke sikker på. Røynås har eid huset, som ligger langs Setesdalsveien på riksvei 9 like ved Shell-stasjonen, kun i få måneder. Han har ingen svar på hvorfor kjelleren hans nok en gang er oversvømt.

Kjelleren på dette huset ble oversvømt av vann tirsdag kveld. Foto: MMS, Irene Svozilik

— Feil med drenering

— Jeg vet ikke hva problemet er, men det må jo være en feil med dimensjoneringen på dreneringen, sier han og peker på vannmengdene som fosser ned fra en bakke vis a vis huset, via hovedveien og ned forbi huset hans. I bakken er det store mengder med grus og deler av veien har rast ut og blitt ført ned langs hovedveien.

Høy vannføring: Vannet fosset ned fra en privat vei via hovedveien og forbi huset til Andreas Røynås på Mosby. Foto: MMS, Irene Svozilik

— Det er en feil lenger oppe i bakken der, som gjør at både vann og grus kommer ned på veien her og så tetter slukene seg på stedet, sier opplyses det fra mannskapet til NCC på stedet.

Renset sluken

De arbeidet med å rense sluken på stedet, og lede vannet bort fra veien. Ingen av dem har tidligere opplevd at det har kommet så mye vann i løpet av så kort tid, som det forbikjørende kunne være vitne til tirsdag kveld.

Grusmassen stengte i en periode for trafikken i høyre felt, retning byen, men ble siden dirigert på stedet.

— Men vannet synker heldigvis nedover nå, konstaterer Røynås, som har bestilt slambil for å få vannet pumpet opp.

Like over klokka 20 ble grusmassen på hovedveien brøytet bort av en traktor.