— Det tror jeg ikke klubben får til. Realismen er ikke så veldig stor, sier TV2 håndballekspert.

Gunnar Pettersen har satt det som et krav at Vipers skaffer ham fire stjernespillere, deriblant de to Györ-spillerne, dersom han skal bli ny hovedtrener.

— For det første har de det bra der de er. Dersom de holder seg skadefrie, og fortsatt er interessert i å satse, så tror jeg de går for en videre karriere i utlandet, sier Svele.

Tøft marked

Svele mener spillermarkedet er tøft.

— De som er på øverste hylle av norske spillere, er i Larvik. Til og med Larvik sliter med å få tak i gode utlendinger, for de klarer ikke å konkurrere økonomisk med utenlandske klubber. Det er mye penger rundt omkring i andre land, det er utfordringen, sier Svele.

Han liker imidlertid at klubben har høye ambisjoner.— For å lage realisme i planene, er klubben avhengig av å få med noen investorer, for satsingen betinger en god sum penger. Jeg ønsker bare Vipers lykke til, sier han.

- Strålende tanke

TV2s håndballekspert Randi Gustad er ikke fullt så bombastisk som sin kollega.

— Det er en strålende tanke. Dersom planene blir en realitet, hadde det vært fantastisk både for håndballen på Sørlandet og Postenligaen. Det er positivt at Gunnar ønsker å vende tilbake til kvinnehåndballen, og jeg liker hårete mål, sier hun.

Hun mener det ikke er helt usannsynlig at både Løke og Lunde kommer til å velge Kristiansand når de skal vende tilbake til Norge.— Familie er et viktig element. Katrine er jo fra Kristiansand, og Heidi har hus i Sandefjord, sier Gustad.

I tillegg bor Leif Gautestad på Vik ved Grimstad. Løke har sønnen Alexander sammen med den tidligere ØIF Arendal-treneren.