— Nå gjelder det å tie still. Jeg sier ikke noe om hva jeg mener om dette før etter valget. Vi får telle stemmer og se hva vi får til, sier Partiet De Kristnes førstekandidat, Yngvar Tveit.

Han hadde invitert både Venstre, Frp og Høyre til samtaler om en felles front mot Ap og KrF for å få til et skifte i Vennesla.

Frps Alexander Etsy Jensen lanserte Sps Eivind Drivenes som en mulig ordførerkandidat. Han sa at Frp ville strekke seg langt for å få til skifte.

Ifølge kilder i politikken, kom dette veldig brått på Høyre, som hadde fått signaler om at det var Høyres Bernt Slettedal som skulle bli ordførerkandidat. Partiet De Kristne hadde i alle fall det som utgangspunkt.

Avlyser

Høyre nektet å delta på møtet, offisielt fordi de ikkevar orientert om dette med Drivenes. Høyres Bernt Slettedal sier nå at Høyre ikke vil i reelle forhandlinger før valget.

Jensen håpet møtet kunne avholdes likevel, men nå har Partiet De Kristne avlyst.

— Hva tenker du om det som er skjedd de siste dagene?

— Jeg sier ingenting nå. Nå må vi konsentrere oss om mulighetene etter valget, sier Yngvar Tveit.

- Styrker KrF

Daniel Bakken, gruppeleder i KrF, tror det han omtaler som «rotet» i opposjonen bare styrker KrF og dagens ordfører.

— Nå må velgerne få lov å velge. Vi går til valg med store utbyggingsprosjekter og god kommuneøkonomi. Hva vil de andre? De vil både bruke penger, og kutte inntekter. Nå blir de ikke enige om ordførerkandidat heller, sier Bakken.