Årets lokalrevy i Randesund byr på mye hud. Magne Egebakken (f.v.), Børre Krågeland og Arvid Dolsvåg opptrer som dansere og korister i et av numrene. Foto: Inger M. Witteveen
Ikke helt fornøyd. Arvid Dolsvåg parodierer en lokal profil under et politisk møte. Foto: Inger M. Wittevven
Odd G. Tellefsen (t.v.) og Sigbjørn Lie håper på champagnestemning på Midgard. Foto: Inger M. Witteveen

— Reklameinnslagene går som en rød tråd gjennom programmet, forteller Odd G. Tellefsen, revysjef for den fjortende Randolkrevyen, som i år har fått tittelen «Se hva som skjer». Også det hentet fra TV 2. ## Hjemmesnekret

I disse dager skjer det i hvert fall på Midgard, revygjengens samlingssted. De siste månedene har det blitt mange timer her.

— Noen ganger er vi ikke ferdig før på selve premieredagen, ler revysjefen. Det er heldigvis noen dager igjen til årets premiere 28. mars.

I alt er det 18 innslag; halvparten selvskrevet, noen kjøpt og noen fått. Revyen tar opp mer enn «siste nytt» fra Ytre Randesund.

— Det eneste store som har skjedd her ute i fjor, var at Sjøkurs var sommeråpent, humrer Tellefsen. For selv om lokalbefolkningen er i overvekt, kommer det publikum fra Farsund i vest til Larvik i øst.

Proffhjelp

Men de glade amatører fra Randesund måtte til nabobygda for å hyre inn instruktør.

— Det er kjempegøy. De er så flinke på scenen. Flinke til å skrive tekster også. Og flinke til å samarbeide om å få til et godt produkt, sier Jens Olai Justvik. Høvdingen, som er utdannet ved Statens Operahøgskole og har vært solist ved Den Norske Opera i 15 år, vet hva revygjengen står for etter fem års samarbeid.

— Her er det Ikke bare ferskinger, men mange med lang fartstid. Det gøyeste er når de kan by på seg selv, sier han.

Stort ensemble

Husorkester består av tidligere musikkstudenter ved Universitetet i Agder. En musikkelev fra Vågsbygd videregående skole vikarierer for helikopterflygeren som i flere år har styrt lydspakene. Mens Egil Dolsvåg har ansvar for lys. I tillegg til 12 skuespillere er det to personer backstage og fire i kafeen. Yngstemann er atten, de fleste er litt eldre og mange har altså vært med hele tiden.

— Jeg tror dette blir bra. Det er noen veldig gøye nummer. Et allsidig program. Folk kan glede seg, sier instruktøren.