GRIMSTAD: Klokka 05.42 fikk politiet melding om røykutvikling i et forretningsbygg i Løkkestredet. Alle nødetater rykket ut, melder politiets operasjonssentral på Twitter.

Politiet utelukker ikke at brannen kan ha vært påsatt. Foto: Baard Larsen

Det viste seg å være en ulmebrann som raskt ble slukket.

— Åpne flammer

— Det var fyr med åpne flammer da vi kom til stedet. Vi fikk revet av kledninen og fikk raskt kontroll på brannen. Hadde det gått noen minutter til hadde veggen blitt antent. Det var røyk i første og andre etasje i huset, opplyser utrykningsleder i Grimstad brannvesen, Kåre Aaberg til Fædrelandsvennens reporter på stedet.

Kriminaltekniker Ørjan Stokke, politibetjent Øyvind Fagerli og brannsjef Tore Olsen. Foto: Baard Larsen

Det var et avisbud som oppdaget brannen og fikk varslet en mann som bodde i andre etasje av bygget. Mannen kom seg ut og prøvde å slukke brannen med et pulverparrat. Han ble undersøkt av helsepersonell på stedet, men ønsket ikke å oppsøke lege.Politiet utelukker ikke at brannen kan ha vært påsatt:

— På grunn av måten brannen har oppstått i et trehus, harvi best om bistand fra kriminaltekniker. Det ser ut som om det har begynt å brenne to forskjellige stedet, i kledningen og i døra. Brannen i døra sluknet av seg selv, opplyser politibetjent Øyvind Fagerli.

Brent tre steder

Ifølge brannsjef i Grimstad brannvesen, Tore Olsen, ser det ut til at brannen startet mellom 02.30 og 03.00 i natt.

— Ut i fra skadene på den bærende konstruksjonen ser det ut til at brannen startet da. Det ser ut til at det har brent tre steder: i veggen, i vannlista til døra og i døra. De to brannene ved døra har slukket av seg selv, opplyser han til Fædrelansvennens reporter på stedet like før klokka 07.00. ## Fullt utviklet brann

Fredag morgen var kriminaltekniker Ørjan Stokke på stedet.

— Det er røyk- og ildgjennomslag i veggen og døren. Det var nære på at flammene fikk tak i bygget. Da kunne vi fått en fullt utviklet brann, sier han til Fædrelandsvennen.

Han hadde da foreløpig ikke fått klarhet i brannårsaken.

— Men det har brent en viss tid før brannen ble oppdaget, sier han.

Brannen vil bli videre etterforsket av politiet i Grimstad. Dersom noen har sett noe aktivitet i området mellom klokka 02.00 - 05.00 vil politiet gjerne at de tar kontakt.