På oppdrag fra Sjømannskirkens styre utredet konsulentfirmaet Headvisor tidligere i år sider ved ledergruppens arbeidsmåter, kompetanse og relasjoner.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Førte til avgang

Fædrelandsvennen er kjent med at styret i Sjømannskirken ved inngangen til 2014 ønsket å vurdere ulike sider ved ledergruppens arbeid, sammensetning og kompetanse. I forståelse med Audun Myhre, som da fortsatt var generalsekretær, ba styret konsulentfirmaet Headvisor gjøre en utredning.

Da rapporten fra Headvisor forelå, startet styret samtalene med Myhre som førte fram til hans avgang.

Inger Helene Venås og Stig Clementsen er de to av Sjømannskirkens gjenværende styre som tar telefonen når Fædrelandsvennen ringer. De henviser alle spørsmål videre til konstituert styreleder Nora Blaasvær.

— Det er Blaasvær som svarer for oss alle, du må ringe henne, sier Venås.

Vi har fulgt oppfordringen, og ringt Blaasvær jevnlig siden søndag ettermiddag, men ikke fått henne i tale. Mandag ettermiddag fikk vi kontakt med henne på sms og løfte om intervju etter klokka seks. Litt før åtte utsatte hun intervjuavtalen til tirsdag formiddag.

Samspill

Fædreandsvennen har fått tilgang til mandatet Sjømannkirkens styre ga Headvisor. Der står det at følgende skal vurderes:

1. Ledergruppens samspill og arbeidsmåter, med hovedvekt på samarbeidsmønstre og bruk av ledermøtene

2. Ledergruppens sammensetning og kompetanse i lys av organisasjonens behov

3. Samhandlingen mellom ledergruppen og hovedstyret

Taushetsløfte

Myhre bekrefter at det var i forståelse med ham at styret ga Headvisor et oppdrag med dette mandatet.

— Jeg ønsket også full åpenhet omkring dette i organisasjonen og sørget derfor for at de ansatte ble orientert om utredningen i en e-post i februar, sier Audun Myhre.

Han gir videre uttrykk for at han ikke kan kommentere innholdet i rapporten eller noen annet knyttet til sin avgang før styret eventuelt løser ham fra taushetsløftet sluttavtalen inneholder.

Headvisor, som gjorde utredningen på vegne av Sjømannekirkens styre, skriver om seg selv på sine hjemmesider at alle deres «tjenester innebærer bevegelse og endring, -enten det gjelder rekruttering, karrierecoaching, omstilling, forretnings- og lederutvikling eller krisekommunikasjon».