Klokka hadde akkurat passert halv to lørdag ettermiddag da politiet fikk melding om ulykken. En bil med én voksen og seks barn i hadde truffet en elg på riksvei 9 ved Eikelandsvannet. Bak rattet satt Roger Larsen fra Øvrebø.

Hoppet opp på panseret

— Plutselig kom det en elg ut fra veikanten. Da vi traff den var den på min side av bilen. Jeg fikk ett sekund på meg til å tråkke på bremsen, så jeg rakk heldigvis å bremse en del. Elgen hoppet opp på panseret og så inn i frontruta, sier Larsen til Fædrelandsvennen lørdag kveld.

— Jeg tenkte ingenting da jeg så elgen, jeg bare reagerte. Refleksene overtok, og jeg rakk ikke å skrike ut engang. Det var veldig dramatisk, men det gikk bra, sier han.

Bilen fikk store skader etter sammenstøtet. Foto: Tipser

Litt grining, men ingen panikk

De var på vei til Turistforeningens hytte Øvstebu, mellom Brokke og Suleskar, da turen brått ble avbrutt.

— Hadde det vært en mindre elg kunne den ha kommet inn i bilen. Det må ha vært ei elgku vi kolliderte med. Den kom tjue meter inn i skogen før den falt om, og ble avlivet senere, sier Larsen.

Veien ble stengt i rundt én time etter kollisjonen, og alle i bilen var innom legevakten en tur for å bli sjekket.

Det gikk godt med Mathilde (t.v.) og Thea Gill Andersen etter sammenstøtet med elgen. Foto: Privat

Reiste på hytta allikevel

— Alle har det greit nå. Ungene var overraskende rolige etter at vi hadde kollidert. Det var litt grining, men ingen panikk. Etter å ha vært på legevakten kjørte vi hjem og fikk vasket vekk noen glasskår og slikt, så reiste vi på en annen hytte i stedet. Så hyttetur ble det uansett, sier Larsen.

Elgen ble avlivet av viltnemnda, og bilen fikk store materielle skader.

— Det er moren til noen av barna som eide bilen, og hva som skjer videre med den er ikke bestemt ennå. Vi var heldige som kom godt ifra dette, sier Larsen.