— Vi er ikke unge lenger. Nå har vi holdt det gående i 26 år, men nå har vi lyst til å ta skikkelig ferie om sommeren. Derfor selger vi for å bli pensjonister, sier Kjell Kvåvik (64) til Fædrelandsvennen.

I enden av Kvavikfjorden i Lyngdal ligger campingplassen med plass til 250 campingvogner eller biler, 12 hytter og 10 leiligheter i tillegg til to servicebygg og kafe, kiosk, kontorer og leilighet til vertskapet. Alt dette har han drevet sammen med kona Irene Kvåvik (60).

Kvavik Camping i Lyngdal er til salgs. Megler Ingvald Fardal anslår at campingen vil gå for minst 16-20 millioner kroner. Foto: Bedriftsmegler1

— Men jeg må få poengtere at jeg ikke har kjøpt gyngestol og stokk ennå. Vi må ikke selge om ikke den rette kjøperen dukker opp. Har vi klart å drive i 26 år, kan vi klare å drive i 27 også. Jeg tror uansett at vi blir værende for å hjelpe en ny eier å komme skikkelig i gang neste sesong, sier Kvåvik.

Rogalendinger på camping

Selv vil han ikke spekulere i pris, men understreker at det viktigste er å finne de rette eierne til å drive campingen videre.

— Det er viktig at de som kjøper har ståpåvilje og virkelig ønsker å drive campingplassen videre. Den er en viktig del av Lyngdal, sier 64-åringen.

Han bekrefter samtidig myten om at det nesten bare er rogalendinger som ferierer i Lyngdal.

— Det er nesten utelukkende rogalendinger som har campingvogner her, så en ny eier må like rogalendinger. Men de er veldig trivelige, ler Kvåvik.

20 millioner kroner

Ifølge selskapets regnskap har det levert over en million i driftsresultat i både 2012 og 2013. 2014-regnskapet er ikke offentliggjort ennå.

Ingvald Fardal, nå megler i Bedriftsmegler1, tidligere administrerende direktør i FjordLine. Foto: Lars Hoen

Megler Ingvald Fardal i Bedriftsmegler1, sier til Fædrelandsvennen at selskapet har en kontantstrøm på omtrent to millioner kroner.— Vi har ikke lagt ut en prisantydning i annonsen, men kontantstrømmen i selskapet er på cirka to millioner. Ved salg av bedrifter er en tidobling av det ofte et utgangspunkt. I dette tilfellet snakker vi nok om en pris på cirka 16- 20 millioner kroner, men det må eventuelle forhandlinger avklare, sier Fardal.

Passer ungt ektepar

Han tror det blir ganske lett å selge campingplassen.

— Jeg har god tro på det. Campingen er veldreven av ekteparet, som har bygget stein på stein i 26 år. Det er en fin og trivelig camping med strand langs hele plassen, sier Fardal.

- Hvem kan tenkes å være aktuelle kjøpere av campingplassen?

— Det er ideelt for et ungt ektepar som vil etablere seg eller allerede bor i Lyngdal. Et par som vil stå på og leve i puls med gjestene på plassen. Man får en hektisk sommer, men en rolig vinter. Det kan være en fin livsstil for mange, sier megleren.