Nå er den kriminelle «gjengangeren» dømt til fengsel i ett år og tre måneder, der to måneder er betinget.

Det første innbruddet fant sted i august i fjor på Brønnstykket i Kristiansand. I en bod fant mannen en nøkkel som han brukte til å låse seg inn i huset. Mens familien med barn sov rensket han huset for eiendeler, blant annet gullsmykker, til en samlet verdig av 116.000 kroner. På en colaflaske i boden ble det funnet DNA fra 51-åringen. Da han ble pågrepet senere samme måned, fant politiet en pose smykker som stammet fra innbruddet.

Gjentok metoden

Mannen ble sluppet fri, og i september gjentok han metoden i et hus i Krosseveien. Her kom han seg unna med blant annet bunadssølv, fotoapparat og mobiltelefoner uten at ekteparet og datteren som var i huset våknet. I stuen sov en hund som heller ikke våknet. Noen av gjenstandene er funnet igjen. Verdien på det som fortsatt er på avveie er satt til 167.000 kroner.

I dommen legger Kristiansand tingrett vekt på at han i tillegg til økonomisk tap har krenket beboerne og påført dem alvorlig utrygghet, slik de forklarte i retten.

— Det føles helt forferdelig at de var inne i huset da vi lå og sov,sa kvinnen i huset i Krosseveien til Fædrelandsvennen etter tyveriet.

Straffedømt 35 ganger

51-åringen erkjente straffskyld for villatyveriene, men nektet for et tredje tyveri i samme område i samme periode. Kristiansand tingrett fant det kun bevist at han hadde kjøpt et nettbrett som stammet fra tyveriet.

Mannen er tidligere straffedømt 35 ganger, og har vært en av dem politiet i Kristiansand-regionen har hatt ekstra innsats mot i sitt gjengangerprosjekt. I en egen evaluering slår politiet fast at prosjektet har lykkes med å stoppe personer som begår kriminalitet med lik modus i spesielle områder, deriblant Grim.