— Jeg må si meg veldig fornøyd med at det ikke har vært noen alvorlige ulykker. Det har heller ikke vært meldt om noen veldig store fartsovertredelser, så jeg vil konkludere med at folk flest har kjørt pent, sier distriktsleder for utrykningspolitiet i Agder og Rogaland, Øystein Krogstad.

Ekstra bemanning

Han hadde ekstra mannskap på jobb allerede fredagen før vinterferien, siden det er da trafikken begynner å øke. Mange folk tok turen til fjells for å stå på ski, og da kan det fort oppstå problemer.

— Det har blitt skrevet jevnt med forelegg, og det vil alltid bli noen ekstra når det er såpass mye trafikk. Vi skriver dem ut for å hjelpe på, få dempet farten og minne folk på at vi er ute. Når dette gir resultater som i vinterferien er det veldig bra, sier Krogstad.

Utrykningspolitiet er lommekjent på veiene i distriktet, og vet hvor folk har en tendens til å tråkke på gassen.

— Vi har hatt et øye med riksvei 9 og tilfartsårer opp til fjellet, og vi har alltid fokus på E 18 og E 39. Vi har og hatt patruljebiler mellom Arendal og Tvedestrand, sier UP-lederen.

79 forelegg i ferien

Den 20. februar sa Krogstad at UP ville holde et ekstra øye med veiene til Hovden, Gautefall og Vrådal.

De første kontrollene som ble utført ga flest forelegg, og 20. februar fikk 15 bilister forenklet forelegg for fart på Froland, og 30 bilister fikk det samme på riksvei 9 ved Mosby. 23 bilister fikk forenklet forelegg etter en kontroll på Vågsbygd Ringvei, like ved Karuss. Dagen etter fikk en bilist førerkortet beslaglagt for å ha kjørt i 95 kilometer i timen i 50-sonen på riksvei 9 ved Homstean i Vennesla. Den 27. februar ble ytterligere to førerkort beslaglagt på grunn av høy fart.

— Planen var egentlig å ha ekstra mannskaper ute på søndag også, men det ble for dårlig vær til det. Det viktigste er at vi ikke har hatt alvorlige ulykker, sier Krogstad.