— Jeg ser et stort potensial i denne byen, sier Aarup Olsen.

1. oktober begynte han i stillingen som KTKs første heltidsansatte trener, og avløste samtidig en duo, som inntil da hadde delt på stillingen.

— Både på medlemsveksten og på stemningen i klubben merker vi allerede nå at folk er godt fornøyd, sier leder Øistein Wirak om ansettelsen.

Sikter mot 300 medlemmer

Klubben fikk ny giv våren for halvannet år siden da anlegget til 14 millioner kroner sto ferdig ved Kristiansand Stadion. Men de seks nye banene - tre innendørs og tre utendørs - bidro ikke i seg selv til å få skikkelig fart på medlemsveksten. Per i dag har klubben ca. 170 medlemmer. Men nå har de fått ny tro på målet de satte ved ferdigstillelsen.

— Målet vårt er 300 medlemmer i løpet av et par år, sier Wirak, som forteller at de har «god kontroll» på økonomien i klubben.

- Dette er fremtidens baner, uttalte formann Øistein Wirak (t.v.) og nestformann Harald Haugedal da tennisbanene var nye i fjor vår. Foto: Åge Harald Drangsholt

Klubben har også staket seg ut en målsetting om å bli den «ledende klubben i region sør», som strekker seg fra Egersund i vest til Svelvik ved Drammen i øst.— I dag er det Sandefjord Tennisklubb som har den posisjonen, sier Wirak

Han er imidlertid tydelig på at det er bredde som er viktigst.

— Bredden er ryggraden som gjør at vi får klubben til å gå rundt. Og så får heller det sportslige komme som et resultat av det. Men vi har ambisjoner om å få fram gode spillere som kan være forbilder for de yngre, understreker formannen.

Planlegger flomlys

I så måte har Renè Aarup Olsen fått en viktig jobb. Han kommer fra stillingen som «cheftrener» i Aalborg Tennisklubb, og har trenerutdannelse på øverste hylle. I KTK er han hovedtrener foruten at han også bidrar administrativt.

— 300 medlemmer ser jeg på som klart realistisk. I Aalborg var vi 360 uten egen innendørshall mens her har vi gode treningsforhold vinteren gjennom. Anlegget de har reist her er imponerende ikke minst med tanke på at de har såpass små ressurser og få medlemmer, sier Aarup Olsen.

— Hva er det som skal til for å nå målet?

— Vi må ha kvalitet i alle ledd, og etablere en rød tråd i alt vi gjør av trening helt fra de minste femåringene og oppover, sier 40-åringen, som arrangerer nybegynnerkurs på nyåret.

Klubben er ennå ikke helt ferdig med opprustningen av anlegget sitt.

— Vi har i løpet av våren planer om å få flomlys til utebanene. Det vil utvide kapasiteten ytterligere samtidig som mange synes det er noe eget å spille på kveldstid når det ofte er vindstille, sier Wirak.