— Hundeeiere må være på vakt. Hunder er forsøkt stjålet flere steder på Østlandet de siste ukene, sier hun.

Og det er nettopp det hun tror nesten skjedde ved Lillesand kirke onsdag ettermiddag. Politiet i Larvik har etterlyst en hvit varebil etter et tyveriforsøk for noen dager siden, og det var nettopp en slik bil som stanset opp ved henne og hunden Shameless.

Innpåsliten

— Jeg og kjæresten var ute og gikk tur med hunden, da kjæresten måtte hjemom etter noe. Straks han var ute av synet stanset denne bilen ved siden av meg. De ville vite om jeg ville selge dem hunden, forteller hun.

Det var veldig ekkelt

Det ville Wilhelmsen absolutt ikke, men det nyttet ikke å avvise dem. - Den ene kom ut av bilen og begynte å klappe og dra i hunden. Det var veldig ekkelt, forteller hun.

Hun forlot stedet mens bilen fulgte etter henne i sakte fart. Først da hun forsvant inn hjemme kjørte bilen videre.

Må passe på

På Facebook advarer hun andre i Lillesand slik at folk må passe på hundene sine.

— Bilen og at det var to menn av utenlandsk opprinnelse som kjørte passer med beskrivelsene som er gitt når de har forsøkt å stjele hunder andre steder, sier hun.

Wilhelmsens egen teori om hvorfor noen kan ha interesse av å stjele hunder at de blir brukt som treningsobjekt for kamphunder.

Det er gjort forsøk på å stjele hunder en rekke steder. I Larvik gikk politiet nylig ut og etterlyste en hvit Mercedes Sprinter etter et forsøk på hundetyveri.

Har du opplevd noe likende? Tips oss på tlf 03811!

I Aurskog noen dager før ble en hundeeier angrepet av tre personer som satt i en hvit varebil. Mennene forsøkte å ta hunden hans etter først å ha slått til eieren. Men hunden klarer å stikke av.

Kartside

På nettet er det laget en egen kartside der det er merket av hvor folk mener varebilen er observert. Den sørligste observasjonen skal være sør for Porsgrunn.

Opersjonsleder hos agderpolitiet, Miriam Stausland, sier at de ikke har fått noen meldinger om forsøk på hundetyveri i dag.

- Jeg er ukjent med om det har vært meldinger om noe slikt tidligere i uka, sier hun.