— Når vi i år skal markere Grunnlovsjubileet, så kommer det i forlengelsen av et annet stort jubileum, nemlig Stemmerettsjubileet.

Det sa ordfører Arvid Grundekjøn i Kristiansand, da han tirsdag erklærte den lokale jubileumsmarkeringen for offisielt åpnet under et arrangement i Aladdin kino.

Fylkesleder for Grunnlovsjubileet i Vest-Agder, Ragna Marie Henden, kunne røpe at det i løpet av året vil bli en rekke markeringer.

– Jubileet har som visjon å bygge mer kunnskap om Grunnloven og dens betydning. Skape økt deltagelse og engasjement i demokratiske prosesser, og være en bred og inkluderende folkefest i hele landet, sier Ragna Marie Henden.

Det blir blant annet flere utstillinger og forestillinger som er tilegnet Grunnlovsjubileet og tematisk ligger tett opptil dette. Grunnlovsjubileet har fått sitt eget nettsted med egne fylkessider. Her vil blant annet Riksarkivaren og DIS-Norge legge ut informasjon om etterkommere til alle eidsvollsmennene fram til i dag. I Vest-Agder ble det valgt inn åtte representanter, og ytterligere tre representanter fra forsvarsgrenene hadde tilknytning til regionen.