— Det var ikke noe gøy. Det føltes litt tomt i blant, sier Mathias Rasmussen om vårsesongen som ble spolert.

Lyngdølen viste god utvikling gjennom vinteren og var god i noen av treningskampene. Men tre uker ut i sesongen skjedde det som ikke skulle skje. Rasmussen brakk skulderen i en kamp med Starts juniorlag, og ble satt på sidelinjen i flere måneder.

Roser Rostrop

Nå er han tilbake i form, og fikk innhopp mot Odd, Aalesund og Stabæk i eliteserien.

— Oppfølgingen jeg fikk av Start mens jeg var skadet, var fantastisk, sier Rasmussen, og tenker særlig på fysioterapeut Jørgen Rostrop.

Mathias Rasmussen viste prov på svært gode ferdigheter, og er nå virkelig tilbake etter skaden. Foto: Herman Folvik

Til tross for at han har fått spilletid i de siste kampene for A-laget, ble han utelatt til kampen mot Tromsø. Istedenfor ble han i Kristiansand og herjet med Sandnes Ulf. — Det er kjedelig å få den beskjeden, men det går fint å motivere seg til kamp likevel, forteller 17-åringen etter 7-2-seieren.

Mathias Rasmussen var den beste av mange gode på et feststemt Start-lag, som leverte snadderfotball i gråværet. Som hovmester i sin hengende spissrolle matet han de gjennombruddshissige frontspillerne til Start med gode leveringer.

— Mathias fant mellomrommet veldig godt, og vi klarte å finne han. Samtidig som vingene flyr mellom deres back og stopper. Da fungerte det godt, sier Mattias Andersson, trener for Starts juniorlag.

Fantastisk frispark

Den offensive spilleren tegnet seg også på scoringslista to ganger. Begge ganger ved dødball, men det er det første målet som vil bli husket blant de som møtte opp på tribunen. På vei gjennom ble Rasmussen lagt i bakken. Dommeren viste ut Sandnes Ulfs forsvarer og tildelte Start frispark fra tjue meter.

Derfra viste Rasmussen kunst. Sekundet fra ballen forlot venstrefoten hans til den lå i nettmaskene ved krysset var en nytelse.

Mathias Rasmussen viste prov på svært gode ferdigheter, og er nå virkelig tilbake etter skaden. Foto: Herman Folvik

— Det var gøy å score på frispark. Jeg sa at hvis jeg fikk ta det, skulle jeg score. Så det var deilig å vise, sier Rasmussen og smiler.

Hans andre scoring kom ved et straffespark.

Må jobbe mentalt

Lyngdal-gutten har virkelig fått spillehumøret tilbake etter skulderskaden, og Andersson er klar på at vi får se Rasmussen mer i Tippeligaen i år.

- Han har ferdigheter som allerede holder veldig høyt nivå. Jeg er overbevist over at han får mer spilletid for A-laget, mener den svenske treneren.

Mattias Andersson har stor tro på Mathias Rasmussen. Foto: Herman Folvik

— Hva må han jobbe mest med fremover?

— På sitt beste er Mathias fantastisk god. Han må holde seg skadefri og få en stabil form. Ved siden må han jobbe mest med det mentale. Helt klart. Det sitter mye her oppe, sier Andersson og peker på hodet.

Rasmussen er håpefull før høstsesongen sparkes i gang om to uker.

- Målet mitt er å få starte en kamp i Tippeligaen. Jeg ser veldig positivt på fremtiden, sier Rasmussen.

En annen som imponerte med hattrick var Magnus Hallandvik.

— Det var kjekt. Spisser blir jo ofte målt etter hvor mange mål de scorer, men uansett er det viktigste at laget vant, sier Hallandvik.

Magnus Hallandvik med nummer ti scoret hattrick. Foto: Herman Folvik

Start avslutter turneringen mot Sandefjord, som søndag ble slått 2-1 av Sarpsborg, onsdag.