Liv Marit Wedvik (45) døde etter å ha falt i sjøen

Ble funnet i sjøen av forbipasserende ved Moen camping i Risør.

Publisert:

Det var artisten Liv Marit Wedvik som ble funnet død i Risør lørdag morgen, opplyser politiet. Wedvik ble 45 år.

Hendelsen skjedde ved Moen camping i Risør. Foto: Tipser

Liv Marit Wedvik deltok i "Skal vi danse" i 2007 sammen med Asmund Grindaker. Her har de to akkurat røket ut av konkurransen. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over fire år gammel

Det var artisten Liv Marit Wedvik (45) som ble funnet død ved Moen camping i Risør lørdag morgen, opplyser politiet.

Hun ble erklært død av lege på stedet etter at hun falt i sjøen. Dødsårsaken er drukning, opplyser politiet.

Etterforskes

Wedvik falt i vannet natt til lørdag eller lørdag morgen. Hun ble funnet av forbipasserende i nærheten av et bryggeanlegg.

— Det foreligger ikke mistanke om noe straffbart i forbindelse med dødsfallet, men vi etterforsker saken for å få avklart omstendighetene rundt det som har skjedd, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Ingrid Trønnes Mæhre, til Fædrelandsvennen.

Det har foreløpig ikke lykkes politiet å komme i kontakt med personer som kan ha observert Wedvik rundt den tiden hun falt i vannet.

— Det er ingenting som tyder på at det har vært øyenvitner til hendelsen, sier Mæhre.

Hendelsen skjedde ved Moen camping i Risør. Foto: Tipser

Politiet ble varslet klokken 09.04, og rykket ut sammen med ambulanser.

Kom sent fredag kveld

Liv Marit Wedvik skal ha vært på helgetur til campingplassen da hun falt i vannet og druknet.

Ifølge campingplassens eier, Karen Lerpold, ankom Wedvik campingplassen med båt sent fredag kveld. Hun var gjest hos noen som leide hytte der.

— Det er bare ufattelig trist. Vi er preget av det som har skjedd her i natt. Vi kan ikke gjøre så mye annet enn å stille opp så godt vi kan, sier Lerpold.

Åstedsundersøkelse

Operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt opplyste til Fædrelandsvennen lørdag morgen at politiet gjorde undersøkelser på stedet.

Han sa da at politiet foretar ordinære undersøkelser, noe som rutinemessig gjøres når det skjer et dødsfall med uklare omstendigheter.

Var på helgetur

Artisten, som er fra Skien, er mest kjent som countrysanger. Hun har også hatt gjesteopptredner i TV. I 2007 deltok hun i TV2-serien «Skal vi danse».

Wedvik albumdebuterte i 2003 med «Then He Kissed Me». Hun har gitt ut sju album, det siste var «Solid Ground» fra 2010. Wedvik bodde i Skien og etterlater seg mann og to barn. Hun var også utdannet som tannlegesassistent og har hatt det som yrke ved siden av musikkarrieren.

Publisert: