Hvite konturer av et bedehus er plassert midt i amfiet i Fjæreheia. Her skal Bjørn Eidsvåg-musikalen «Skyfri himmel» spilles.

— Noe av konstruksjonen er laget lokalt, noe i Polen og noe i Tyskland. Delene fra Tyskland kom tre uker for sent, og det er de som holder på å monteres nå. Man kan jo få panikk for mindre, sier regissør Harry Guttormsen.

- En Guds gave

Men slike uhell kan skje, og regissøren mener at alt skal være klart til premieren.Han skryter både av Fjæreheia og av skuespillerne:

— Det er fantastisk å jobbe her, og et fantastisk rom. Det trange bedehuset settes opp mot Guds frie natur. Det er en gave!

Regissør Harry Guttormsen

Det er Olaug Nilssen som står bak manuset som er basert på Bjørn Eidsvågs sanger, Musikalen ble først satt opp på Rogaland Teater for syv år siden. Her møter vi to predikantfamilier i et tett bedehusmiljø. De to døtrene blir tenåringer og voksne sammen, og deler erfaringer med tukt, vekkelse og nåde gjennom livet.— Det er fabelaktig at vi kan overføre en handling satt til bedehusmiljøet på Sauda til en bedehusbygd på Sørlandet. Det er tydelig at skuespillerne kjenner miljøet, og klarer å skape egne sørlandskarakterer, sier Harry Guttormsen.

Får skryt

Han er spesielt imponert over 17 år gamle Charlotte Kristiansen som går under artistnavnet Raylee. Hun var nylig å se i MGP, og før det så vi henne i Stjernekamp på NRK.

— Hun har ikke drevet med teater før, og var nok det mest usikre kortet. Men hun har et formidabelt talent.Hun leser situasjonene, har intuisjon, og byr på seg selv.

Charlotte Kristiansen er selv overrasket over hvor bra det har gått:

— Dette er jo helt nytt for meg. Jeg spilte Annie for åtte år siden, men det er lenge siden og noe ganske annet enn dette, sier hun.

Artisten har selv ikke vokst opp i et kristent hjem, men sier hun har mange kristne venner og er kjent med miljøet - både det positive og det negative.

— Hvordan tror du mottakelsen blir?

— Jeg tror at noen vil kjenne seg igjen. Og jeg håper jo at de kommer til å like det. Jeg er veldig spent.

Skuespiller Jørn-Bjørn Fuller-Gee spiller presten Per, og spiller for første gang i Fjæreheia:

— Det er en god utfordring å jobbe med dette. Men heldigvis spiller jeg en livsglad prest som synes det meste er fantastisk. Men så møter han litt motstand da.

3700 solgte billetter

Så langt er over halvparten av nesten 7000 tilgjengelige billettene solgt. Fjæreheia har en publikumskapasitet på nesten 1000 mennesker, og det er også ledige billetter til premieren. Det bekymrer ikke teatersjef Birgit Amalie Nilssen.

— Jeg er jo ikke helt fornøyd før det er 100! Mendet er bra, for da blir de jo plass til alle som ikke har oppdaget at de bør få med seg «Skyfri himmel» ennå.!

— Hva har været å si?

— Det er klart været har mye å si, for det er klart at det er kjekkest å se «Skyfri himmel» under skyfri himmel. Men skulle det bli regn, så kan jeg si at en av de beste teateroppelevelsene jeg har hatt er i full storm, sier Nilssen.