KRISTIANSAND: Gruppen som går under navnet «barnevognbanden» har stjålet for 140.000 kroner over hele landet. I februar tok de turen til Kristiansand og Lyngdal. Mandag denne uka opplyste TV 2-programmet at banden også hadde stjålet varer for flere tusen kroner fra Expert i Lillesand. Nå er de pågrepet i Drammen, melder TV 2.

Fikk flere tips

– Vi fikk først en melding fra en person som mente at han hadde sett en av de etterlyste fra «Åsted Norge» på Elkjøp, forteller politiadvokat Birgit Austad i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

Det var programmet «Åsted Norge» som først omtalte banden.

Litt senere fikk politiet et bilnummer fra en kunde på Lefdal, som hadde observert to menn i butikken. Den ene hadde en tom barnevogn, noe som gjorde at tipseren reagerte.

TV2 skriver at det omtrent samtidig kom melding om butikktyveri fra en Meny-butikk i Drammen, der en kvinne og en mann dukket opp med barnevogn. Da politiet kom til stedet var kvinnen borte, men politiet pågrep mannen.

Pågrepet med tyvegods

Politiet i Oslo stoppet den etterlyste bilen.

– Bilen er full av tyvegods, og vi kan pågripe ytterligere tre personer, blant dem kvinnen som ble observert i Drammen, forteller politiadvokat Birgit Austad i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

Avslørt av overvåkning

Det var ved hjelp av overvåkningsbilder at operasjonene ble oppdaget. Bildene viser tre menn og en kvinne som spaserer inn i butikkene med få minutters mellomrom. To medlemmer av gruppen har med seg en tom barnevogn. Politiet tror gruppen venter til betjeningen ikke ser dem, før de forsiktig legger tyvegodset i vogna. Barnevogna brukes deretter til å frakte tyvegodset ut av butikken under en jakke.

– Folk tror jo at det er barn plassert i vogna, så butikktyvene slipper lettere unna. Det er en veldig spekulativ metode, sier seksjonsleder for felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, John Repstad, til Fædrelandsvennen.