ARENDAL: Klokka 13.45 fikk politiet melding om et nytt takras fra Beislandgården i Arendal, midt i den mest trafikkerte delen av byen, mellom rutebilstasjonen og Kanalplassen, gågata og Pollen.

– Ismasser har rast fra tak i Peder Thomassons gate. Politiet står på stedet da publikum trosser politisperringer, opplyser operasjonssentralen i Agder politidistrikt.

Ryddet – igjen

Etter takraset torsdag, der en 74 år gammel mann ble truffet i hodet av en isklump, og måtte til legevakten, sa gårdeier Tore Beisland dette til Fædrelandsvennen:

– Jeg kan bekrefte at vi har fått beskjed, og at vi har hatt folk oppe på taket for å se på det. Det skal være i orden nå, sa han torsdag ettermiddag like etter klokka 15.

Fredag ettermiddag sier Tore Beisland dette:

– Det er heilt fortvila. Nå har vi hatt Transportservice på taket fra klokka halv åtte i morges for å rydde det vekk. Og nå må de opp igjen.

– Det er ikke så lett, dette?

– Vi må bare få vekk det som kan være farlig. Jeg skjønner det ikke, sier han.

– Men da kan det ikke ha vært i orden i går?

– Nei, ikke så lenge som det kommer mer, sier han.

Utfordring

– Har du snakket med 74-åringen som ble truffet i går?

– Ja, jeg har snakket med, og det var heldigvis ikke så alvorlig som vi først trodde, sier Tore Beisland.

– Hva sa han?

– Han sa vi ikke skulle tenke på det. Men vi er jo mest letta over at han ikke ble skadet, sier Beisland.

– Det er en utfordring å ha en så sentral bygård der folk flest ferdes?

– Det ligger i sakens natur. En må bare gjøre det beste en kan for å forhindre dette. Derfor har vi snøfangere. Vi har også varmekabler i takrennene, så det burde ikke ha skjedd, sier Beisland.

Nå raser det snø og is fra taket på Beislandgården igjen. Politiet klager over at publikum trosser sperringene for å komme inn i butikken. Foto: Ernest Boswarva