KRISTIANSAND: Den avdøde er 39 år gamle Ole Jonny Strand.

Politiet opplyser at de går ut med navnet i samråd med de pårørende.

Strand ble funnet død i leiligheten på Langenes etter at politiet i 12-tida søndag fikk melding om en alvorlig voldshendelse.

En 37 år gammel mann som bor i leiligheten ble pågrepet på stedet. Han er siktet for grov kroppsskade med døden til følge.

Blomster ved åstedet

Blomster utenfor leiligheten fredag morgen. Foto: Anders Mjaaland

De siste dagene har flere delt sine kondolanser på Facebook. Fredag var det lagt ned blomster og satt opp lys ved åstedet.

Venner Fædrelandsvennen har snakket med beskriver avdøde som en snill og sosial person som alltid stilte opp for andre.

– Han var veldig omtenksom og konfliktsky. Ole Jonny var en som alltid hadde et glimt i øyet, og det er veldig mange som sitter igjen med gode minner av ham nå, sier en venn Fædrelandsvennen har snakket med.

Har fått obduksjonssvar

Politiet etterforsker saken videre for å få klarhet i hva som skjedde. Politiet har avhørt flere vitner, og Kripos har bistått med undersøkelser av leiligheten.

– Politiet har også fått svar på den foreløpige obduksjonsrapporten, men ønsker på nåværende tidspunkt ikke å gå ut med detaljer om dødsårsak av hensyn til etterforskingen, sier politiadvokat i Agder politidistrikt, Henrik Hegdahl.

37-åringen er varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud. Ifølge mannens forsvarer, Åge Eidsvig, erkjenner han ikke straffskyld.