Rektor Harald Rønning håper at Vennesla Musikkgymnas på Vikeland kan vokse seg dobbelt så store de kommende årene. Søknaden, som nå ligger inne hos Utdanningsdirektoratet, ønsker 330 elever ved skolen. Foto: Henrik Ihme

Dersom skolen nå får tilslag på søknaden for 180 nye plasser, så vil det mer enn doble hva skolen i dag er godkjent for.

— Vi har søkt om 90 nye plasser i Vennesla og 90 nye plasser i Kristiansand for studiespesialisering, bekrefter rektor ved Vennesla Musikkgymnas, Harald Rønning, overfor Fædrelandsvennen.

Med det ønsker skolen å gi et tilbud til elever som ønsker å gå på en kristen videregående skole, men samtidig fordype seg i realfag.

Følg Fædrelandsvennen Vennesla på Facebook!

— Vi merker en økt etterspørsel fra elever som vil gå på en kristen skole, og samtidig vil videre på ingeniør- eller legestudier. Går du musikk, dans og drama så får du ikke fordypningsfagene som du trenger i for eksempel kjemi og matematikk, sier Rønning.

- Skadelig

Saken skal behandles i Hovedutvalg for kultur og utdanning i fylket tirsdag neste uke, og fylkesrådmannen anbefaler at søknaden avslås av hensyn til negative konsekvenser for skolestrukturen i fylket.Ifølge sakspapirene er det grunn til å tro at innsøkingen til studiespesialisering i regionen vil være ganske uendret i årene fremover. Det advares derfor om at redusert elevtall, spesielt ved Vennesla vgs og Kvadraturen skolesenter, vil gå utover tilbudet.

Rektor ved Vennesla vgs, Thorkild Haus, frykter det samme.

— Vi har nå 60 elever på hvert trinn med studiespesialiserende, og faller vi under 50 så står vi i fare for at reduserte tilskudd vil gå sterkt utover det faglige tilbudet. Det vil dramatisk redusere antallet fag, sier han.

- Dersom Vennesla Musikkgymnas tar elever fra oss, så vil vi få to skoler med for få elever til å gi en god, faglig bredde i tilbudet. Det vil svekke hele regionen, mener han.

Fylkespolitiker og utvalgsleder Olav Haavorstad (KrF) ønsker ikke å si hva han tenker om søknaden nå.

— Vi har ikke drøftet saken, og gruppemøtet er på mandag. Jeg kan ikke si noe før da.

Flere år

Selv om søknaden gjelder for skoleåret 2015/2016, så sier Rønning at et elevtall på 330 elever ikke er realistisk ennå.

— Får vi godkjenning, så starter vi med maksimalt 30 elever. Så kan vi i teorien ha 330 elever i 2019, men det er urealistisk, sier han.- Flere frykter at en utvidelse vil gå utover det offentlige skoletilbudet?

— Etterspørselen etter plasser på studiespesialisering øker mest, og landsdelen trenger flere ingeniører. Dessuten henter vi søkere fra hele landet, og Vennesla vokser. Det vil bli behov for flere plasser, om det blir hos oss eller hos Vennesla vgs.

— For oss er det viktig å bygge ut en skole med en kristen profil. Det er vår visjon, sier Rønning, som presiserer at skolens eventuelle overskudd går inn igjen i driften.

Nå håper han at fylkespolitikerne støtter dem.

— Anbefalingen fra fylket veier tungt, men vi vet også at Utdanningsdirektoratet kan overprøve den, sier han.

Leter etter lokaler

Ennå vet ikke Vennesla Musikkgymnas hvor de skal gjøre av eventuelt nye klassekull.For om skolen skal vokse, så trenger den mer plass.

Et forsøk på å leie nabolokalene på Vikeland rant ut isanden før sommeren. Søknaden ble trukket tilbake før politisk behandling,etter at rådmannen hadde innstilt på at næringslokalene ved siden av ikkeskulle omreguleres til undervisningsformål.

— Vi har utbyggingsplaner på tegnebrettet. Hvor vi skal finne plass er et åpent spørsmål som styret hele tiden jobber med. Vi skal ha en del møter om det i nærmeste framtid, sier rektor Harald Rønning.

— Hva med lokaler for elever i Kristiansand?

— Det kan være muligheter i det nye bygget til Filadelfia i Kvartal 42, men det er også andre lokaler i byen vi ser på.