KRISTIANSAND: — Jeg er veldig spent på hva Fjord Line kommer med og hva de har som sitt utgangspunkt, sa havnestyrets leder Jan Oddvar Skisland like før han møtte Fjord Line til rettslig megling tirsdag morgen.

Der skal de prøve å bli enige om hvor mye Fjord Line skal ha i erstatning etter at de ble nektet å seile mellom Kristiansand - Hirtshals sommeren 2009. Skulle partene klare å bli enige i dag, unngår de en rettssak som etter planen skal starte neste uke.

Stor forskjell

STOR AVSTAND: Kristiansand havn og Fjord Line står langt fra hverandre i spørsmålet om hvor mye Fjord Line skal ha i erstatning. Tirsdag møttes de for å prøve å bli enige. Her er havnedirektør Halvard Aglen og havnestyrets leder Jan Oddvar Skisland på vei til den rettslige meglingen. Foto: Tore-Andre Baardsen

Fjord Line mener de har tapt 116 millioner etter at de ble nektet å seile mellom Kristiansand — Hirtshals sommeren 2009.Kristiansand havn vil ikke si hva de mener er rett erstatningssum. De har tidligere antydet at rett erstatningssum er rundt 25 millioner.

Under forhandlinger i 2011, har Fjord Line sagt at de aksepterer 50 millioner fra havna.

— I utgangspunktet ser avstanden den nokså stor ut, men regner med jeg regner med at begge parter er villige til å strekke seg for å få til en løsning, sier Skisland.

Ikke tilbud

Begge parter har brukt økonomiske eksperter for å regne seg fram til Fjord Lines tap. I Fjord Lines beregninger ligger det inne både direkte tap etter silingsnekten i 2009, men også økonomiske tap senere år.

Fjord Line vil ikke si noe om de denne gangen vil gå nedover mot 50 millioner.

— Vi møter med åpen innstilling. Så får vi se hva som skjer, sier Ingvald Fardal, administrerende direktør i Fjord Line.

— Har Fjord Line klart et tilbud nå?

— Nei, det har vi ikke.

— Hvilke forventninger har du til forhandlingene?

— Jeg håper vi kan få en god dialog og at vi felles kan bidra til at dette beveger seg i en retning som er akseptabel for begge parter, sier Ingvald Fardal.

Det er ikke satt noen tidsfrist for hvor lenge de to kan forhandle. Forhandlingene kan pågå helt fram til rettssaken som starter torsdag 7. februar.