KRISTIANSAND: — Vi fikk bort den verste sørpa i går og i natt. Vi har avsluttet brøytinga, og føler vi ligger godt an. Nå skal vi ut og salte på hovedveiene, forteller Øyvind Markussen, vakthavende oppsynsmann i Kristiansand kommune.

Underkjølt regn

Fædrelandsvennen fikk i morges meldinger om busser i trøbbel på glatt føre ved Justvik.

— Der har det vært problemer med underkjølt regn i bakkene. Når saltet kommer på, skal det hjelpe. Men det er kaldt i bakken mange steder, og da kan det være glatt. Folk bør avpasse farten etter forholdene, da skal det gå greit, mener Markussen.

Ifølge ruteopplysningen 177 skal det også være forsinkelser på Gimlekollen. Ellers skal busstrafikken gå greit.

Berget biler

Falck i Kristiansand var i 07.30-tiden mandag morgen ute på 2-3 oppdrag på glatt føre.

— Jeg har inntrykk av at det er litt is noen steder, ja. Det kommer nok flere oppdrag, det er ennå tidlig, sier Runar Jensen Tveit i Falck bilberging.

Viking i Kristiansand har lagt bak seg en hektisk natt.

— Vi har ikke hatt noen oppdrag nå i morgentimene, men sjåføren som var på jobb i natt kjørte konstant. Det var et par utforkjøringer og en bil på Trysnes som sto i en bakke uten å komme verken opp eller ned. Sideveiene i boligområdene er glatte nå. Hovedveiene har stort sett vært godt brøytet, sier Kristoffer Ellingsen i Viking bilberging i Kristiansand.

- Hold avstand

Noen av gang- og sykkelveiene i Kristiansand er strødd og brøytet, men ikke alle.

Også Statens Vegvesen har fått flere meldinger om glatt føre. — Vi har fått telefoner at det er glatt rundt omkring. Mest på mindre fylkesveier langs kysten. Innover i landet har det kommet mer som snø. Europaveiene skal være bare og våte. Vi har hatt mannskaper ute i hele natt, forteller trafikkoperatør Svein Roger Dahlen i Statens Vegvesen.

Han har samme råd til morgenbilistene som vanlig:

— Kjør etter føret og avpass farten. Hold avstand til andre biler, sier han.

Widerøe forsinket

Widerøes flyvninger fra Kjevik har vært forsinket i morgentimene. Størst forsinkelse var det på avgangen til Stavanger, som gikk en time etter tiden. Men forsinkelsene skyldes ikke været.

— Årsaken er at crewet kom forsinket inn i går kveld, og de må ha sin hviletid. Som regel får vi kjørt inn forsinkelsene utpå ettermiddagen, sier Jan Ole Ødegård, servicemedarbeider for Widerøe.

Forsinkelsene gjelder Widerøes morgenfly til København og Stavanger. Bergen-flyet gikk noen få minutter før oppsatt tid.