— En fantastisk opplevelse. Er dette verdensrekord? spør Atti Eikaas, selve primus motor i Lindesnes Trekkspillklubb.

Følg FVN Mandal på Facebook!

For andre gang har klubben leid et eget passasjerfly for å bringe trekkspillentusiaster til Gran Canaria. Torsdag denne uka dro de avgårde med 230 personer fra hele Norge nedover til den spanske øya.

Et slikt bilde har du garantert aldri sett før! Det er tatt over Gibraltar av elleville dansere mens Lindesnes Trekkspillklubb spiller. 150 personer er med. Er det verdensrekord? Foto: Liv Lindgren

Selv er de 30 musikere fra trekkspillklubben med.

Spørsmål fra kapteinen

— Så var det slik at da vi var 8000 meter over Gibraltar at kapteinen Olav Risdal spurte om vi ikke ville danse i flyet. Og det gjorde folk! forteller Eikaas.

Han anslår at det danset 150 personer nedover midtgangen mens seks fra trekkspillklubben spilte helt bakerst. Selvsagt var det klubbens mest berømte melodi: Vigelandsvalsen.

Etter hvert ble det turbulens og man måtte avbryte seansen.

Jeg tror dette må være verdensrekord

— Men jeg tror dette må være verdensrekord. Jeg vil bli veldig overrasket om det er flere enn dette som har danset i et vanlig fly på denne måten, sier Eikaas.

Konserter

Han forteller til oss lørdag formiddag at de alt har rukket å ha to konserter ved hotellbassenget i Maspalomas på Gran Canaria.

Her ser du en annen flydans!

— Hotellet har også et stort diskotek der vi skal spille et par ganger mens vi er her, forteller Eikaas.

Stemningen er enorm.

— Det kommer folk fra hele øya hit, og hotelledelsen har sagt at de nå må si stopp. Det er ikke mer kapasitet til å ta i mot flere, sier Eikaas.