Etter drukningsulykken ble flaggstangen i skolegården et minnested hvor elevene tente lys og la ned tegninger og blomster. Foto: Schr der, Tor Erik
12-åringen som døde deltok jevnlig på samlingene for barn og unge i Tveit frikirke. Her er pastor Kjell Audun Herje avbildet foran alteret hvor barna tente lys og skrev lapper med avskjedshilsener til gutten. Foto: Erlend Olsbu

— Guttens pårørende har samtykket til at vi kan holde en minnestund på skolen. Det er jeg veldig glad og takknemlig for. Medelever og andre får da en anledning til å ta et siste farvel. Det blir en symbolsk handling, sier rektor Magne Bjørn Sørbø til Fædrelandsvennen.

Han var en veldig blid og høflig gutt. At han nå er borte er noe som preger alle i menigheten.

Sørbø opplyser at minnestunden vil bli holdt i skolens gymsal onsdag morgen.

— Det blir en privat minnestund for elever i 4. til 10. trinn. Det vil bli spilt litt musikk, og jeg kommer til å si noen ord. Det vil også bli tent lys. Etterpå vil sjuendeklassingene gå ned til fotballbanen med hver sin rose, sier Sørbø.

Spilte fotball for Tveit

Blomstene vil bli samlet ved skolens flaggstang, hvor elevene tidligere har tent lys og lagt ned blomster og tegninger til minne om den døde 12-åringen.

— Tegningene vil vi levere til guttens pårørende, når de etter hvert kommer tilbake til Norge, sier Sørbø.

12-åringen som døde deltok jevnlig på samlingene for barn og unge i Tveit frikirke. Her er pastor Kjell Audun Herje avbildet foran alteret hvor barna tente lys og skrev lapper med avskjedshilsener til gutten. Foto: Erlend Olsbu

Gutten hadde bodd i Norge i relativt kort tid før ulykken skjedde. Han spilte fotball for Tveit IL og deltok jevnlig på fritidsaktiviteter i Tveit frikirke. Idrettsklubben publiserte torsdag en melding på sine nettsider for å uttrykke sin medfølelse med familien. Fredag ble dødsfallet markert under den ukentlige samlingen i Tveit frikirke.— De siste månedene var han her hver fredag. Vi har da en fast samling for barn i alderen 10 til 16 år. Han var en veldig blid og høflig gutt. At han nå er borte er noe som preger alle i menigheten, sier pastor Kjell Audun Herje i Tveit frikirke til Fædrelandsvennen.

Opprettholder kriseberedskap

12-åringen var en av tre elever som onsdag formiddag gikk ut på isen på et vann i nærheten av Ve skole. To av dem reddet seg i land da isen brast, mens den tredje ble liggende i vannet. Onsdag kveld kom beskjeden om at livet hans ikke sto til å redde.

Rektor Magne Bjørn Sørbø opplyser at skolen fremdeles får bistand av kriseteamet i Kristiansand kommune.

— Det er flere som fremdeles er i beredskap. Tilbakemeldingene jeg har fått tyder på at behovene for oppfølging har blitt godt ivaretatt. Det gjelder også de som er mest berørt, sier Sørbø.

Han har tidligere opplyst at skolen ikke var klar over at elevene hadde gått bort til vannet som ligger 300 meter unna skolegården. Ifølge Sørbø er dette et område som ikke blir brukt av skolens elever til vanlig.