FARSUND: Lister videregående skole, avdeling Eilert Sundt, får beholde navnet sitt. Skolen hadde et forslag oppe til vurdering som gikk på om de skulle endre navnet til "avdeling Farsund".

Skolen har nå "tatt en beslutning om ikke å endre dette. Det innebærer at utdanningssjefen ikke vil fremme en sak om navneendring", skriver rektor Elin Stavrum i en e-post til Farsunds Avis.

— Vi lager enkommunikasjonsplattform for Lister videregående. I den forbindelse så vi littpå om vi ville kommunisert bedre ut dersom alle hadde et geografisk navn, sier Stavrum til Fædrelandsvennen.

— Da kom det opp at "Eilert Sundt" kommuniserte dårlig, siden vi hele tiden måtteforklare at det var i Farsund.

- Veldig fornøyd

Men skolen får altså beholde navnet sitt. Initiativtakeren til underskriftskampanjen blant elevene ved studiestedet sier dette var en god beskjed å få på en fredag.

— Det er fantastisk, da bevarer man stoltheten ved å gå på det studiestedet. Vi er veldig godt fornøyd med avgjørelsen. Nå kan vi ta helg med god samvittighet, sier Kai Steffen Østensen til Fædrelandsvennen.

240 elever skrev under på kampanjen. Østensen utelukker ikke at signaturene kan ha vært tungen på vektskåla.

— Det som har ligget til grunn er nok engasjement fra bredt hold, men jeg håper og tror at det først og fremst er elevenes stemme som har blitt hørt, sier Østensen.

Gode argumenter

Rektor Stavrum bekrefter at den samlede stemmen til elevene var vanskelig å overse.

— Eleven engasjerte seg veldig, detvar et stort engasjement, og det er viktig å høre på elevene, sier hun.

- Var det elevenes stemme som ble avgjørende?

— Ja, de var gode til å argumentere for sitt syn.

- Hvor viktig er det at elevenes meninger blir tillagt vekt i slike avgjørelser?

— Det er kjempeviktig og det er sånndemokratiet skal fungere. Man skal ha gode argumenter for ikke å høre på dem, og det hadde jeg ikke, sier Stavrum.