SØGNE: — Vi overtar 1. mai. Vi har lett etter et sted å samle aktivitetene våre i 20 år, og nå har en så og si enstemmig forening gått inn for dette. Optimismen er stor, sier Jan Olav Brufjell, leder av Søgne menighetsforening.

Drøm i oppfyllelse

Tilbudet fra Normisjon region Agder kom i romjulen, og fristen gikk ut 15. februar. For menigheten, som for lengst har vokst ut av lokalene på Betania i Høllen, er det en ønskedrøm som går i oppfyllelse. - Vi har vært i aktiv dialog med Normisjon de siste tre-fire årene, ettersom vi visste at de skulle legge ned leirstedet, sier Brufjell.

Etter at tilbudet kom, skjedde ting fort. Formalitetene måtte på plass, i form av årsmøter og vedtak. Med til historien hører det også at det er en samlet forening som nå skal forene kreftene og bygge opp Søgne menighetssenter. Denne uka fusjonerte nemlig foreningen bedehuset Betania og menighetsforeningen til én forening.

— Vi er en del av Den norske kirke, og vil skape en base for det frivillige arbeidet i Søgne menighet. Bygningsmassen er ikke funksjonell slik den står i dag, nå vil vi bruke litt tid på å bestemme oss for hvordan Agderstrand skal videreutvikles til vårt formål, sier Brufjell.

På sikt vil menigheten avhende både menighetshuset på Lunde og Betania i Høllen. - Vi holder på å omregulere tomta menighetshuset står på til næring og bolig. På sikt vil det også blir også gjort noe med bedehuset i Høllen, bekrefter Brufjell.

Selger arvesølvet

Geir Reinertsen, leder av styret i Normisjon region Agder, sier det er en lang prosess som har ført fram til beslutningen om salg.

— Det har vært et vanskelig valg å ta. Vi selger jo arvesølvet vårt, en kapital vi har opparbeidet gjennom lang tid. Mange har hatt gode opplevelser på Agderstrand, og det har vært mye følelser involvert. Men det ble etter hvert nokså klart for mange at vi ikke klarte å få til en forsvarlig drift, sier Reinertsen.

Flere ulike løsninger er vurdert, blant dem å legge stedet ut for salg på det åpne markedet.

— Så har vi gått noen runder med oss sjøl og fant ut at det riktige var å tilby det til Søgne Normisjon og deres samarbeidspartnere, som er bedehusene i bygda. Og at hvis de ville, skulle de få det for ti millioner, forklarer Reinertsen.

— Oppleves det vemodig?

— Når vi var kommet til et punkt hvor vi ønsket å selge, er det en lettelse at de ville kjøpe det. Vi har Ikke besluttet hvordan pengene skal brukes, ut over at det er et mål at de på sikt skal få komme hele regionen til gode, konstaterer han.