Her braste bilen gjennomautovernet og havnet på bakken sju meter lengre nede. Foto: Torbjørn Witzøe
Slik så bilen til Arve Svindland ut etter kolbøtte ned den sju meter lange skråningen. Foto: Torbjørn Witzøe

FLEKKEFJORD: — Jeg husker ingenting av ulykken, forteller han Fædrelandsvennen lørdag ettermiddag tilbake på ulykkesstedet. Det er bare 10 minutters gange fra hjemmet hans.

Slik så bilen til Arve Svindland ut etter kolbøtte ned den sju meter lange skråningen. Foto: Torbjørn Witzøe

Kroppen hans er mørbanket, men ingen brudd eller andre skader fikk han til tross for at Mitsubishien hans braste gjennom autovernet, slo kollbøtte ned en sju meter høy skråning og landet på alle fire hjulene. En lett hjernerystelse og hukommelselssvikt er hele diagnosen, og dermed kunne Sørlandet sykehus Flekkefjord skrive Svindland ut lørdag formiddag.

Ulykke

Ulykken skjedde ved 18.30-tiden fredag kveld på fylkesvei 44 langs Svegeveien, like utenfor Flekkefjord sentrum.

— Jeg hadde vært hos min bror på Søyland og skulle til Hidra. Jeg husker jeg kom til Eikebakken, og så husker jeg ikke mer før jeg kom til meg selv på sykehuset, sier Svindland.

Bevissthet

Utfor det sju meter høye stupet i bakgrunnen slo bilen til Arve Svindland kolbøtte og landet der han står på bildet. Foto: Torbjørn Witzøe

Redningsmannskapene har fortalt ham at han har vært ved bevissthet, og har snakket med dem, men det husker han ingenting av.Etter den dramatiske luftferden ble bilen stående med førersiden inn til ett hus. Brannmannskapene måtte trekke ut bilen, og klippe opp døra for å få ut Svindland. Taket er skadet, venstre forskjerm på bilen solid trykket inn og ikke et vindu er helt.

Mirakuløst

Han har hatt sikkerhetssele på seg, og airbagen er blitt utløst. Det er trolig årsaken til at han har sluppet fra ulykken med så mirakuløst lite skader.

— Kan du ha fått et illebefinnende?

— Nei, det er ikke sannsynlig. Jeg har diabetes, og går med glukosemåler. Den sjekket politiet etter ulykken, og verdiene var helt fine. Så jeg skjønner ikke hva som har skjedd, sier Svindland som regner med å bli ganske fin igjen etter et par dagers hvile.