KRISTIANSAND: — Høydepunktet for meg var nok ungdomsmøtet i en fullsatt domkirke med 1000 ungdommer lørdag kveld. Å få se 30-40 ungdommer komme fram og bli kristne, og enda flere få bekreftet sin tro, bli salvet og få korsets tegn i pannen, det vil jeg si er en fantastisk opplevelse, sier Erik Albert som er leder for Fellesmøte-komitéen.

Fullt hus

Fellesmøtene starter den andre tirsdagen i det nye året og arrangeres av 25 menigheter i Kristiansand. Hver kveld ut uken har mellom 800 og 1000 mennesker møttes i Domkirken for å høre tv-kjendisen og pastor Egil Svartdahl tale. I tillegg har det vært formiddagsmøte i Betania onsdag med 350 deltakere, og over 100 kom for å være med på lørdagens familiemøte i Frikirken.

— Rundt 6000 til sammen er veldig bra, sier Erik Albert.

— Det betyr at vi så å si har hatt fullt hus hver kveld. Det har vært mange kjente fjes å se på møtene, men også noen nye ansikter, sier Albert.

Gode møter

— Det er alltid litt vanskelig å si hvor mange som blir frelst. Men ut i fra det vi har sett av håndsopprekninger, så vil jeg anslå mellom 50 og 100 personer, sier Albert.

Han ser at stadig flere mennesker engasjerer seg i forbindelse med Fellesmøtene. - Det er et fantastisk løft. Så er det veldig godt at så mange menigheter får oppleve dette sammen, at vi kan stå sammen om troen på Jesus. Det kjennes inspirerende, sier han.

- Og kollekt?

— Under ungdomsmøtet lørdag ga de 1000 ungdommene 80.000 kroner. Det var en god utfordring før søndagens avsluttende møte, sier Erik Albert.

Det siste møtet søndag kveld ga hele 88.000 kroner i kollekt. Dermed kan Fellesmøtene notere seg for totalt 433.000 kroner, der overskuddet gis til Bibelselskapet. I fjor fikk selskapet 150.000 kroner oversendt fra Fellesmøtene.