KRISTIANSAND: — Vi har et område som vi ikke er gode nok på, og det er alt som foregår på nettet. Vi har Facebook, Snap Chat og Instagram. Og slik jeg vurderer det, så er den største utfordringen i dag hvordan vi skal få kompetanse på hva som foregår subkulturmessig og hvordan vi kan forebygge det, sa Venstres Dag Vige i Kristiansand formannskap på onsdag.

— I dag sitter ungdomsskoleelever med smart phone på rekke rad og har det veldig gøy og driver med masse hyggelig, men så har man drittsekkene innimellom. De stjeler identiteten på Facebook og sender ut masse dritt i en persons navn, og så får du hevntanker og dumme ting som kommer ut, sa Vige, og fikk med seg formannskapet på at politikerne må skaffe seg mer kunnskap om denne typen mobbing.

Det kom også fram at det er forskjell mellom skolene i Kristiansand med hensyn til hvordan de følger opp mobbing.

— Som mangeårig lærer vet jeg at det jobbes seriøst med det, og jeg tror samtlige skoler har tiltaksplan mot mobbing. Lovverket er tydelig på hvordan vi skal få godt læringsmiljø og hvilke rettigheter elevene har. Men det bekymrer meg at rutinene og lovverket ikke alltid følges når det oppstår mobbesaker, sa Aps Aase Paulsen, og lurte på hva politikerne kan gjøre for at skolene skal følge lovverket og egne mobbeplaner.

Administrasjonen fortalte at som følge av revisjonsrapporten som kom i fjor, har kommunen utviklet en veileder og idébank med rutiner som skolene må rapportere i forhold til. Oppvekstetaten har fagoppføligingsmøter med skolene der de ber skolene redegjøre for hvordan de håndterer slike saker. Kommunen har også utviklet en "nettvett-portal" for elevene.