Hvem som skal bygge den nye svømmehallen i Vennesla er fortsatt uvisst, etter at Plan— og byggekomiteen har fratatt BRG Entreprenør jobben, trolig for å gi den til Vennesla-baserte VEF.

— Vår vurdering var at BRG hadde det beste tilbudet. Men Skanska tok tildelingen til retten, og der kom det opp nye momenter. Da valgte vi å avvise begge for feil i anbudet, sier nestleder i byggekomiteen, Bernt Slettedal (H).

Bernt Slettedal er nestleder i Plan- og byggekomiteen. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Vennesla Tidende kunne først melde at byggekomiteen avviser BRG, fordi den mener tilbudet inneholder feil. Skanska er avvist på samme grunnlag, og entreprenøren som leverte tredje billigst anbud, VEF, ligger derfor an til å få jobben.

Rettsak

Etter at BRG først vant anbudet, klagde nemlig Skanska på tildelingen. Klagen ble avvist, og entreprenøren tok saken til retten.

Men nå har altså Vennesla kommune avvist begge tilbyderne, med juridisk hjelp fra kommuneadvokaten i Kristiansand, og et advokatfirma i Oslo.

Både BRG og Skanska har klageadgang, men utfallet i tingretten vil bestemme hva som skjer videre. Saken er berammet til 20. august.

Svømmehallprosjektet skulle etter planen stå ferdig høsten 2015, og byggestart var fastsatt til før sommeren. Det som nå er sikkert er at byggearbeidet utsettes.