— Jeg skulle inn i skogen et par hundre meter unna og undersøke noe. Da hørte jeg at en bil tutet, sier sønnen til mannen som satt i ulykkesbilen.

Klokka 18.13 søndag kveld fikk politiet melding om at en bil hadde havnet i Kvernhusdalsbekken ved Mosfjell. Etter hvert ble det klart at en person satt fastklemt, og ble senere reddet ut.

Sjåførens sønn, som ønsker å være anonym, var den første på ulykkesstedet. Da han hørte lyden fra bilhornet, så han at farens bil lå i bekken nedenfor en skråning ved veien.

Reiste seg i bilen

Sjåføren, som er i 60-årene, klarte etter ulykken å reise seg opp i bilen og stå på bilhornet, for å tilkalle hjelp.

— Det gikk omtrent et kvarter fra han reiste hjemmenfra, til jeg kom til stedet, sier sønnen til Fædrelandsvennen.

Det var sjåførens sønn som først kom til ulykkesstedet. Foto: Baard Larsen

— Jeg vet ikke hvordan det har skjedd, men jeg er glad for at det har gått tilsynelatende så bra som det har gjort, sier sønnen.

- Hadde flaks

Politiførstebetjent Stig Vang sier til Fædrelandsvennen at mannen var ved bevissthet da han ble kjørt til sykehus i ambulanse.

— Han var i relativt god form, til tross for bilens fall på flere meter, sier Vang.

Ifølge politiførstebetjenten var sjåføren heldig.

— Han hadde flaks siden bilen havnet med førersiden opp, sier Vang.

Ukjent årsak

Politiet vet ikke hvorfor bilen har kjørt av veien.

— Ulykken har skjedd i en S-sving med litt glatt underlag. Det er ikke mistanke om kjøring i påvirket tilstand, opplyser Vang.

Mannen var alene i bilen da ulykken skjedde. Alle tilgjengelige nødetater rykket ut da meldingen kom inn. Klokka 18.39 opplyste politiet at nødetatene var kommet frem på stedet.