Stöckl måtte nullstille hodet

Garmisch-Partenkirchen (NTB): Landslagstrener Alexander Stöckl brukte en del tid på å få åpningsrennet i hoppuken ut av systemet.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Det gikk nesten ett døgn før han startet med analysen av den norske innsatsen ved videostudier av mandagens hopping. Dermed kan han starte med blanke ark foran det tradisjonelle nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen 1. januar.

— Også jeg må bruke litt tid for å fordøye inntrykkene. Det er viktig å nullstille seg foran en ny konkurranse også for oss trenere, sier Alexander Stöckl til NTB.

Østerrikske Stöckl opplever en ny vår på det norske hopplandslaget. Laget består av en del eldre og rutinerte hoppere som Anders Bardal, Anders Jacobsen, Anders Fannemel og Rune Velta. Phillip Sjøen, Johann Forfang og Daniel Tande representerer nykommerne og framtiden i norsk hoppsport.

— Det er kanskje første gang under min tid at vi har seks hoppere som tar seg videre til finalen i hoppuka. Jeg liker det nesten bedre å ha flere å spille på enn å ha en mann i toppen. Mitt mål framover er at Norge også kan ha flere utøvere på et høyt nivå slik som Østerrike, sier Stöckl, som har sin fortid som trener på hoppgymnaset i Stams.

— Det begynner å virke, og Norge har klart å utvikle en del unge utøvere. Det er flere som har imponert meg og som har bra basisteknikk, sier Stöckl når NTB nevner navn som Joacim Ø. Bjøreng. (©NTB)

Publisert: