Ifølge NRK Sørlandet lover styrelederen i Sjømannsmisjonen, Kjetil Nordstokke, svar i august på hvorfor Audun Myhre måtte gå av som styreleder i Sjømannskirken.

— Konflikten handler ikke om teologi. Vi håper å unngå en offentlig skittentøyvask når årsakene til Myhres avgang som generalsekretær blir kjent i august, forteller Nordstokke til NRK Sørlandet.

Forventer reaksjoner

– Vi vil prøve å unngå en skittentøyvask. Folk har villet det gode, men noe har skåret seg. Enkelte vil nok oppleve seg blottlagt når denne saken kommer opp, sier Nordstokke videre.

Han forklarer at de i et styremøte 7. juli skal gå gjennom all informasjon slik at de kan danne seg et klarere bilde av hva som har skjedd.

– Vi vil trolig legge dette frem for generalforsamlingen i Sjømannskirken i august. Da vil det bli kjent hva som skjedde i forbindelse med generalsekretær Myhres avgang, sier forklarer styrelederen.

Forteller ikke alt

Nordstokke vil likevel ikke love at alt blir kjent. Men sier allerede nå at konflikten ikke handler om teologi.

De ansatte var svært misfornøyde med at saken ble lagt lokk på under den ekstraordinære generalforsamlinga tidligere i måneden.

– Det er ikke sikkert at folk får alle de svar de kunne tenke seg å få. Men de får iallefall flere svar enn det som ble gitt på den ekstraordinære generalforsamlingen i juni. Vi skal gjøre vårt beste for at det skal være en større opplevelse av åpenhet om dette enn det har vært til nå, lover styrelederen.

Konflikt

Sjømannskirken sa i mars at grunnen til at Myhre måtte gå var «ulike syn på hvordan Sjømannskirken skal ledes og utvikles fremover».

– Jeg tror vi etter generalforsamlingen i august vil være i stand til å si at det var dette som skjedde, det beklager vi og det skjønner vi. Og jeg håper vi vil komme dit at vi kan si at vi legger denne saken bak oss, og så feirer vi organisasjonen vår som er 150 år, sier Nordstokke.

– Dette handler om mennesker med stor integritet og med stort engasjement. Men her har det kommet en konfliktsituasjon, og det er viktig å ivareta verdigheten og soliditeten til alle som er involvert, også når vi er åpne om hvorfor det førte til at Myhre måtte gå av, sier han.