ARENDAL: Hans Jacob Strai spilte så høyt at det dirret i veggene til naboene i Staubø i Arendal. Nå havner han i langt roligere omgivelser bak fengselsmurene.

Den 50 år gamle rockeren ble onsdag dømt til 18 dagers ubetinget fengsel i Aust-Agder tingrett, og må betale saksomkostningene på 5.000 kroner, melder agderposten.no. Musikkanlegget hans ble inndratt, men Strai er glad for at han får beholde platesamlingen. Nå vurderer han å kjøre en prinsippsak for å finne ut hvor høyt han kan sette volumet i framtiden.

– Jeg etterlyser en grense for hvor høyt det er lov å spille musikk i eget hjem, sier Strai, som tydeligvis ikke har visst hvor denne grensen går tidligere.

Anker trolig De siste tre årene har Strai fått beslaglagt fire musikkanlegg, og en dom i tingretten fra 2004 for lignende tilfeller har virket skjerpende på straffen, skriver dagbladet.no. Norsk rett har aldri gitt høyere straff enn bøter for å ha forstyrret natteroen med støy. Derfor vil Strai trolig anke straffeutmålingen, og kanskje også skyldspørsmålet, opplyser hans advokat Thomas Meinich. Naboen er derimot klar i sin tale.

– I perioder har det vært helt vilt. Naboens musikk har dundret tvers gjennom veggene. En natt jeg var på do, var det som om Freddy Mercury sto i naborommet og sang av full hals, uttalte Petter Halvorsen til dagbladet.no.