Kristiansand Jegersberg— Jeg har ikke sovet på flere netter. Hesten min har over 40 i feber og hoster og snørrer. Hun er isolert i utestallen, og jeg er her hver dag og trøster og gir henne gulrøtter. Har Vinni fått kverke kan hun dø.15 år gamle Janne Strømstad er bekymret etter mistanken om at det kan ha brutt ut kverke blant hestene som står oppstallet på Jegersberg Gård. Hestemannen AS leier uteareal og båser av Jegersberg Gård. I alt 50 hester oppholder seg på ridesenteret, halvparten tilhørere senteret og resten av hestene har private eiere. Mattilsynet var i går i stallen, og konkluderte med at fire hester viser symptomer på den alvorlige og smittsomme hestesykdommen.

Mistanken er kraftig, men endelig avklaring kommer først i midten av neste uke. ADGANG FORBUDT.

Strenge restriksjoner er innført i anlegget til Hestemannen. Foreløpig er de fire hestene isolert i en egen utestall i utkanten av anlegget og verken hesten eller eierne får lov til å bevege seg rundt på området.De kan bære smitte og må gå på en sti rundt senteret. Området er sperret. Store adgang forbud skilt forteller med all tydelighet om alvoret som har rammet stallen. Den unge hesteeieren har vært i utestallen siden tidlig i morges.Hun fikk sin egen hest i november i fjor og tar bussen i tre kvarter hver vei fra Voiebyen for å ri og stelle den norske kaldblodshesten sin. KARANTENE.

Mandag oppdaget hun at hesten hadde en liten klump under halsen. Dagen etter var klumpen blitt større. Dyrlegen ble kontaktet og det ble tatt en rekke prøver.Kort tid senere fikk Vinni pålegg om karantene.I to måneder fremover må Vinni og de tre andre hestene være isolert i utestallen. - Jeg kan verken ri eller trene i sprang som jeg hadde tenkt. Det er tunge dager, jeg vet at hesten min kan dø, sier hun og småsnakker og klapper hesten. - Men ettersom vi oppdaget symptomene tidlig, behøver det ikke å gå galt. Jeg er så glad i denne hesten. Vinni er det eneste som betyr noe for meg akkurat nå. Mitt høyeste ønske er at hun skal bli frisk, sier Janne Strømstad, som håper i det lengte at hestene kun har fått en kraftig influensa.- Den gir seg ofte utslag i de samme symptomene som kverke, forteller Strømstad og leier hesten tilbake til stallen.Hun viker ikke fra Vinni nå.- Viser det seg at hun har kverke, blir jeg hos henne dag og natt. Ventetiden blir lang. Jeg kan bare håpe dette går bra, sier hun. Tekst: Marianne Gauslaamarianne.gauslaa@fvn.no- 38 11 32 28