LES OGSÅ:

Retten rystet etter lydopptak

— Elin, jeg tror ikke du skal være redd

Vurderte å drepe Elin

— Virket sinnssyk drapsdagen

Hadde sms-kontakt like før drapet

Foreldrene selger huset

Kjørte tiltalte til drapsstedet

Drapstiltalte sliten **

— Stemmer i hodet sa «drep henne»**

Får høre dødskampen

Drapstiltalt risikerer 16 års forvaring

Døde av knivstikk i halsregionen

Politiet kjørte til feil sted

Mobbeoffer ble drapsmann

Utløste voldsalarm før hun ble drept

KRISTIANSAND: Det opplyste krimtekniker, politioverbetjent Lars Gustav Engemyr, i Kristiansand tingrett torsdag. Detaljert forklarte han hvordan dødskampen mellom Elin Laursen og den drapstiltalte 27-åringen må ha foregått fra rom til rom i eneboligen på Nodeland.

Bare få sekunder etter Elin Laursen åpnet døren for tiltalte, ble hun angrepet.

— På grunnlag av blodfunn i vindfanget, er det grunn til å tro at tiltalte påførte avdøde blodige skader her. Vi fant blodsprut på vegger og i tak i vindfanget, sa krimteknikeren i retten.

Slått til blods

Han tror blodet på veggene og i taket skyldes slag mot sår.

— Sannsynligvis er hun i vindfanget blitt påført skader som følge av slag, opplyste han.

Også lydloggen fra Elin Laursens voldsalarm, som ble avspilt i retten torsdag, tydet på at kampen startet bare kort tid etter at 27-åringen ble sluppet inn i huset. Laursen begynte å skrike få sekunder etter at hun fikk kontakt med politiet.

Deretter fortsatte slåssingen i kjellerstuen, ifølge politiet. Der ble det funnet hår fra avdøde og hudfragment fra tiltalte.

— Han hadde skader i ansiktet som trolig var kloremerker, forklarte Engemyr.

Blodig håndkle

Fra underetasjen har de to beveget seg opp til badet i første etasje. Krimteknikerne fant blod på rekkverket i trappen, og Engemyr utelukket i retten at ambulansepersonellet eller polititjenestemennene som kom til stedet kunne ha satt sporene.

I vasken på badet fant krimteknikerne et blodig håndkle.

— Håndkleet er sannsynligvis blitt benyttet til å tørke bort blod, sa Engemyr i retten.

Størstedelen av volden fant sted i stuen. Elin Laursen ble funnet liggende i en blodpøl om lag tre meter fra døren ut til gangen. Hun døde som følge av blodtap, og var påført tolv knivstikk, i tillegg til flere risp enn rettsmedisinerne klarte å telle.

Krimteknikerne fant blod inntil 2,2 meter fra avdøde. Det ble også funnet blodspor under en bordplate og i taket, noe Engemyr mener skyldes kraftige spark.

- Noe av det verste

Krimtekniker Engemyr ble kalt ut til boligen på Nodeland om lag klokken 18 fredag 30. mars. Sammen med en kollega undersøkte han boligen hele fredags kveld, samt deler av lørdagen.

— Jeg har holdt på med dette i 15-20 år, og dette er noe av det verste jeg har sett. Men man blir profesjonell når man er på et åsted. Det blir man nødt til å være, sier han til fvn.no.

Drapet har imidlertid gått sterkt inn på mange av politifolkene som har jobbet med saken, ifølge krimteknikeren.

— Når vi finner de sporene, må det ha foregått en kamp for livet. Når man i tillegg hører lydloggen, viser det at kampen har vært langvarig. Flere polititjenestemenn som har hørt lydloggen, har måttet avbryte og gå ut av lokalet. Det er sterk kost, og første gang jeg har opplevd et drap på bånd, medgir han.