KRISTIANSAND: — Jeg sitter som rådgiver for Erik (Solheim, red. anm.) nå, men kommer ikke til å gjøre det om en stund, lyder bekreftelsen fra Torbjørn Urfjell i går kveld.

Etter de rødgrønnes valgseier høsten 2005, ble SV-profilen fra Kristiansand bystyre hentet inn som politisk rådgiver for utviklingsminister Erik Solheim. Nå som Solheim også overtar Miljøverndepartementet, der Morten Wasstøl er statsrådens høyre hånd, må en rådgiver skygge banen.

Det blir Urfjell. I går kveld nektet han å røpe noe om fremtiden, og om han regelrett har fått fyken.

— Jeg skal gjøre andre oppgaver som er veldig interessante, nøyer 29-åringen seg med å si.

— Er du lei deg for det som har skjedd?

— Nei da, det er ikke sånn jeg ser på det.

Fra sitt kontor i det kongelige utenriksdepartement har Urfjell vært med å dirigere norske bistandspenger innen miljø, hiv/aids og menneskerettigheter, og bistandsmillioner til Midtøsten.

I sommer fikk han møte Bill Clinton, i anledning signering av en avtale om 140 millioner kroner i støtte fra Norge til Clinton-stiftelsens arbeid for bekjempelse av hiv og aids.

Urfjell er opprinnelig fra Gjerstad, men flyttet til Kristiansand og møtte første gang i bystyret som 17-åring. Fra 1999 til 2005 var han partiets gruppeleder, og satt samtidig i fylkestinget fra 1999 til 2003. Urfjell var førstekandidat for SV ved stortingsvalget i Vest-Agder i 2001 og 2005.