LILLESAND: Politiet og Hovedredningssentralen på Sola satte i gang leteaksjonen like før klokken 23 torsdag kveld, da de fikk inn melding om at en mann hadde hørt stemmer fra havet. Ifølge innringer ropte to unge personer, en gutt og en jente, om hjelp.

Politiet var en stund usikre på om ropene stammet fra den andre redningsaksjonen som pågikk ved Homborsund. Båten der hadde nemlig drevet mot Brekkestø. Da redningsskøyta "Odd Godager" ga beskjed om at tre menn var funnet, ble aksjonen utenfor Justøya intensivert.

— Melder mente at ropene kom fra en lettbåt med påhengsmotor, sier operasjonsleder Per Launes ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Luftambulansen fra Arendal ble sendt ut for å søke etter personene. Den ble avløst av et Sea King-helikopter, som kom til stedet klokken 23.50. Båter skal også ha vært med i søket.

— Klokken halv ett ringte en mor fra Justøya. Hun forklarte at hun hadde vært i Lillesand med ungene. Selv tok hun bilen tilbake til boligen på Justøya, mens ungene tok båten. Ungene hadde gått tom for bensin i Justøygapet, og hadde da ropt om hjelp, sier Launes.

Søsknene, som er i 12-14-års alderen, hadde kommet seg hjem på egen hånd. Det er foreløpig uklart hvordan. Politiet regner med å få søsknenes versjon fredag.