FLEKKEFJORD: – Emil er bare så deilig, sier Annbjørg Forfang Josdal (16) og May Kirsti Haddeland (15) De har fulgt frontfigur Emil Nikolaisen i Serena Maneesh siden han spilte i Silver. Under konserten i Fjellparken lørdag kveld sto de klistret foran scenen hele tida.

– Det var utrolig sterkt og til og med bedre enn forventet. Trenger vi si mer enn Emil, sier de to jentene.

Se bildene fra Fjellparkfestivalen her.

Litt absurd

– Det er litt spesielt å spille her. En møter plutselig naboer og gamle klassekamerater, sier Hilma Nikolaisen, bassist i Serena Maneesh.

I Fjellparken har Emil og Hilma Nikolaisen fått med seg lillesøster Anna (18) på scenen for første gang. Med fire eldre søsken som har gjort seg bemerket i musikkverden, sklir hun glatt inn med tamburin og koring.

– De tar inn bra band, og er hyggelige og idealistiske her. Det er både absurd og kult å bli puttet inn i en slik setting. Serena Maneesh og Ravi, liksom. Vi passer kanskje ikke helt inn, men det gjør man vel aldri, sier Hilma Nikolaisen.

Etter Fjellparken skal hun hjem til Moi og slappe av litt før de drar videre til Storåsfestivalen neste helg.

Suksess

– Det var helt fantastisk. Det har aldri vært bedre stemning enn i år, sier festivalsjef Børild Haughom (23).

I løpet av de tre dagene festivalen varte, hadde de over 2000 betalende gjester.

– Det gikk over all forventning. Det var jo første gangen vi hadde konserter to dager i parken, men det er lenge siden jeg har sett så mange folk foran scenen som når Ralph Myerz spilte. De er utrolig bra live, sier Haughom.

Han er strålende fornøyd med årets varierte program. Ved å booke Ravi fikk de kidsene til å gå på rockefestival. Når Ravi ba publikum danse på bordet trakk til og med de litt eldre ut av skjenkeområdet og ned mot scenen.

– Vi oppnådde akkurat det vi ville. Vi fikk trukket folk opp hit litt tidlig på kvelden, og fikk vist de yngste at det er kult å gå på festival, sier festivalsjefen.

Gjenganger

– Det er den gode ånden her, sier Jan Rune Blom om hvorfor han kommer igjen og igjen.

Han har vært på Fjellparkfestivalen i 20 av 25 år. Første gang han var på festivalen, så han deLillos som femtenåring i 1987. Siden da har han vært fast gjest hvert eneste år.

– De booker ikke bare artister fordi de er kjente, men fordi de er bra. Festivalen er dessuten såpass liten at folk kjenner hverandre. Det er nesten som en litt utvidet grillfest, sier han.

Dette får vi bekreftet når vi plutselig finner markedssjefen bak grillen i matserveringen.

– Det er en ganske liten festival, så da hjelper man til der en kan, sier markedssjef Monica Baumann (22). Alle som er med på å arrangere festivalen jobber kun på dugnad.

– Vi har ingen voldsomme ambisjoner om å utvide, men vi skal fortsette å få de beste norske rockebandene hit hvert år, sier Baumann.

Fjellparkfestivalen ble arrangert av Flekkefjord Rockeklubb for første gang i 1982. De overtok tittelen som landets lengstlevende rockefestival, etter at Glopperock i Sandane ikke klarte å arrangere festival i 2000. – Vi har blitt mye proffere, og har utviklet oss mye siden første gangen, sier Baumann.

Jubileumsfeiringen begynte allerede torsdag med Elvira Nikolaisen på klubbscenen. Fredag var det mimrekveld for gamle rockere og gjensyn med Raga Rockers.