ARENDAL: — Vi har så klart hatt pasienter på over 150 kilo tidligere, men det er først den siste tiden det er blitt et problem, sier renholdsleder Gerd Røang til Agderposten.

Sengene sykehuset har i dag tåler pasienter med vekt inntil omkring 150 kilo, en maksvekt produsenten ikke kan garantere for. De ti nye sengene tåler pasienter inntil 225 kilo. Sykeshuset i Arendal opplever at det stadig kommer inn flere pasienter med svært høy vekt

— Det er et økende problem, sier Røang.

Klinikksjef Per Weydahl sier flere norske sykehus melder om den samme utviklingen. Også operasjonsbord både i Kristiansand og Arendal er byttet ut som følge av vektøkningen i samfunnet.

— Det er større belastning på utstyret. En del senger har nærmet seg tålegrensen, sier Weydahl.

Ambulansetjenesten i Arendal har også merket at pasientene blir tyngre. Avdelingen har derfor gått til innkjøp av bårer beregnet på det amerikanske markedet.

— Vi har noen eldre bårer som vi er i ferd med å bytte ut fordi de skal tåle større belastning. Men de nyeste bårene våre er beregnet for det amerikanske markedet. De tåler 225 kilo, sier Helge Abrahamsen i ambulansetjenesten.