TVEDESTRAND: — Det så ganske skummelt ut. Døren hang og slang, og slo stadig ut til siden. Heldigvis var det ingen fotgjengere der, de kunne lett ha blitt truffet, forteller Knut-Vegar Eikås til Dagbladet.no.

I nesten en mil på riksvei 415, kjørte Eikås og kjæresten bak traileren.

— Bilen var lastet med kasser fra en trevareleverandør som holder til i nærheten, og hadde danske skilter. Jeg prøvde å signalisere til han med lysene for å vise at noe var galt, men han registrerte ingenting. Tilslutt svingte han inn på en bensinstasjon, og da oppdaget han det selv, sier Eikås til avisen.

Selv tror han det var flaks at ingenting falt ut av traileren da den kjørte med åpen dør. Politiet reagerer på hendelsen.

— Dette er uforsvarlig og straffbart, helt udiskutabelt, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Bjarne Bakken, til Dagbladet.no.

Ifølge politiet er det sjåførens ansvar å sikre lasten, og forsikre at alle dørene er lukket under ferdsel. Bakken mener at trailersjåføren burde fulgt bedre med i speilet sitt.

— Å kjøre med åpen baklem er direkte livsfarlig. Sykler man ved siden av veien og blir truffet av lasten eller døra så er det bare å tenke seg selv hva som kunne hendt, sier Bakken til avisen.