KRISTIANSAND: Bildene er tatt med 7-elevens overvåkingskamera klokken 01.37 natt til lørdag. Politiet håper bildet kan bidra til nye tips i den stygge voldsepisoden. Det var natt til lørdag den 24 år gamle musikkstudenten ble slått ned i Tollbodgaten mellom 7-eleven og Harveys. Mannen har bare vært i Norge i tre måneder.

— Studenten har hjulpet en mann som han oppfattet som overstadig beruset. Så har trolig denne mannen og en til angrepet ham. Dette er alvorlig vold, men så vidt vi vet, er det ikke fare for livet, sier Oddbjørn Lunde, politiførstebetjent og leder av personavsnittet ved Agder Politidistrikt.

Utvekslingsstudenten fra HiA ble først sendt til legevakten etter hendelsen. Der ble det konstatert hodeskade, og studenten ble fløyet til Ullevål universitetssykehus senere på lørdagen. 24-åringen ble operert for bruddskader i går. Mandag er tilstanden etter forholdene bra.

Meld dere.

Politiet gikk i helgen ut og etterlyste vitner til hendelsen. Noen personer har meldt seg, og politiet er i gang med avhør av vitnene. Men fremdeles er ikke hendelsesforløpet klart.

— Vi oppfordrer både vitner og gjerningsmennene til å melde seg. Det er bedre å melde seg frivillig enn å bli hentet av politiet. Mannen på bildet har foreløpig status som vitne. Også folk som vet hvem denne mannen er, må melde fra, sier Lunde.

For mye vold.

Etter det Fædrelandsvennen erfarer, har flere studiekamerater fra samme land som 24-åringen vært med ham på sykehuset.

— Vi holder kontakt med sykehuset hvor vedkommende er innlagt. Han får den oppfølgingen han trenger. Akkurat for øyeblikket prøver vi å skape så mye ro som mulig rundt denne studenten, sier Svein Arild Pedersen, leder for internasjonalt kontor ved HiA.

Politiet tar hendelsen svært alvorlig.

— Det er for mye vold i Kristiansand for tiden. Når vanlige fredelige folk ikke kan gå på byen uten å bli slått ned, er det ille, sier Lunde.