KRISTIANSAND: — Vanligvis retter folk seg etter påbud, men det skjer jo nesten ingenting i denne saken. Nå kommer vi til å politianmelde alle eller noen av eierne, forteller Bjørn Harald Andersen, byggesaksleder i plan- og bygningsetaten i Kristiansand kommune.

Etter brannen i Møllevannsveien 11 natt til mandag er saken hetere enn noensinne. Brannvesenet og naboer har fortalt at det er 14 boenheter i huset, selv om det bare er godkjent for fire. Flere sosialklienter bodde i huset, men kommunen selv har ikke formidlet hyblene på noe vis, og tar ikke ansvar for de dårlige forholdene. Ikke alle hyblene var bebodde.

— Vi anmelder eierne på grunn av fire ulovlige hybler på loftet, og diverse påbud som ikke er rettet opp, sier Andersen.

Kommunen har også reagert på manglende brannsikring, bodareal og avtrekk fra kjøkken og bad.

— Det er alvorlig å bygge boenheter uten godkjenning. Vi har vel skrevet 3-4 anmeldelser de siste årene, så dette skjer ikke ofte, sier Andersen.

Kommunen har slitt med å få tak i de tre eierne av huset, og har heller ikke helt oversikt over hvem de er.

— Dette har vært en forferdelig arbeidsom sak, sier han.

I et brev til kommunen datert 9. oktober i år benekter Frøysnes, gjennom sitt selskap Festningsgaten eiendom, at det er noen mangler i hans del av huset, og ber kommunen gi fortsatt brukstillatelse.