KRISTIANSAND : — En Jesus-statue i Kristiansand er både provoserende og dobbeltmoralistisk. Einar Øgrey Brandsdal prøver å få folk til å kjøpe at han ønsker en slik statue av religiøse grunner, men egentlig er han bare ute etter pr, sier Anders Mellerud (21), til fvn.no.

Han mener en Jesus-statue vil være stikk i strid med kristendommens lære.

— Nå er ikke jeg kristen, men etter hva jeg vet om religionen snakker den om nestekjærlighet og det å være god mot andre mennesker. Bør man ikke da heller bruke pengene som en slik statue koster til å hjelpe de svake i samfunnet? spør han.

Bare på Sørlandet Han tar ikke forslaget om en Jesus-statue veldig seriøst.

— Jeg har vel egentlig ikke helt troen på at vi noen gang kommer til å se en slik statue i Kristiansand, men dersom det virkelig skulle bli noe som politikeren begynner å diskutere og vurdere, vil jeg gjøre alt innenfor lovens grenser for å forhindre det, forteller han.

Og hundre prosent sikker på at det ikke blir noen Jesus-statue er han ikke.

— Er det en plass i Norge en slik statue kan bli en realitet er det her i Kristiansand. Det finnes veldig mange folk her som er ekstremt religiøse, sier han.

Vil ha Jesus

Foreløpig har han kun startet opp en gruppe på Facebook, der folk som er imot det kan melde seg inn. Gruppen heter ”Nei til gigantisk Jesus statue i Kristiansand” og har per 13.00 onsdag ettermiddag 608 medlemmer.

I tillegg til gruppen som ikke ønsker seg en statue av Jesus, finnes det også en gruppe som gjør det på Facebook. Denne gruppen heter ”Ja til gigantisk statue av Jesus”, og har på samme tidspunkt 219 medlemmer.

— Jeg er veldig sugen på en slik statue, og føler at den vil gjenspeile Sørlandet på en veldig fin måte, sier gruppens skaper Morten Anundsen.